Ubådsejer: Ulykke dræbte svensk journalist på ubåd

Politiet løfter sløret for Peter Madsens forklaring i retten. Kim Wall døde ved ulykke og er begravet til søs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ubådsejer Peter Madsen har forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden "Nautilus", hvor den svenske journalist Kim Wall er død.

Han har også forklaret, at han bagefter begravede hende til søs på et ikke nærmere angivet sted i Køge Bugt.

Derfor har Københavns Byret i dag på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer ophævet dele af dørlukningen

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Sejler du forbi drivende objekter?

Både svenske og danske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Købe Bugt.

Danske søfartsmyndigheder har i fredags foretaget konkrete dyk på denne rute, hvilket vil fortsætte i dag, hvor den maritime indsats udover dykkere også omfatter et fartøj med sonar udstyr. 

 
  Foto: Mette Ejlersen
ubåd nautilus
Læs også
En uge efter forsvinden: Københavns politi beder borgere på Stevns om hjælp i ubådssag
ubåd nautilus
Læs også
En uge efter forsvinden: Københavns politi beder borgere på Stevns om hjælp i ubådssag

Borgere på Stevns er tidligere blevet bedt om at hjælpe i sagen.

- Sejler du forbi drivende objekter i Køge Bugt, så vil vi meget gerne have, at du sejler nærmere og undersøger dem. Og hvis det er muligt, så tag det gerne op, så det ikke kommer ind i efterforskningen flere gange, har efterforskningsleder Jens Møller Jensen fra Københavns Politi tidligere udtalt.

Varetægtsfængslingen af Peter Madsen skete ikke på baggrund af drabssigtelsen, men derimod for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

lystsejlere_lystbaade.jpg
Læs også
Ubådssag: Lokale fiskere og sejlere på Stevns vil holde øje
lystsejlere_lystbaade.jpg
Læs også
Ubådssag: Lokale fiskere og sejlere på Stevns vil holde øje

Nyhedsoverblik