Tyve stjæler udstyr for over en halv million kroner fra kommunens viceværter

01:17

Det er anden gang i år, der har været indbrud. Første gang var i starten af januar måned, hvor der blev stjålet for cirka 160.000 kroner. Video: Guldborgsund Kommune

På kort tid har entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune været udsat for flere indbrud, hvor der er stjålet for over 650.000 kroner.

Det var et kedeligt syn, som de ansatte hos entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune tirsdag morgen mødte ind til.

I løbet af natten havde ukendte gerningsmænd tillusket sig adgang til entreprenørafdelingens lagerbygninger på Nordre Ringvej 29 i Nykøbing Falster og tømt flere arbejdsbiler for håndværktøj som slagboremaskiner samt en generator og en pumpe på en John Deere-traktor.

De er kolde og kyniske

Ole Jensen, Leder af entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune

- Det er anden gang i år, vi har haft indbrud. Første gang var i starten af januar måned, hvor de stjal for cirka 160.000 kroner, siger Ole Jensen, Leder af entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune, og tilføjer:

Artiklen fortæstter under billedet.

  Foto: Guldborgsund Kommune

- Natten til tirsdag havde vi igen indbrud, hvor der er blevet stjålet noget håndværktøj, og de har været inde i en lille hal, hvor der står en John Deere-traktor. Her har de skruet generatoren og brændstofpumpen af, og de kan kun bruges til den type John Deere. Det tyder på, at nogen har overvåget os og set, hvor vi har de her traktorer holdende. Vi har tre små bygninger, og de ikke været inde i nogle af de andre. De er gået målrettet efter den, hvor traktoren holdt.

Kort efter opdagede personalet, at der var klippet et hul i et stålhegn, som løber langs med området. Her var indbrudstyvene angiveligt kommet igennem og ind til pladsen.

Artiklen fortæstter under billedet.

  Foto: Guldborgsund Kommune

Men netop fordi tyvene ikke kunne komme gennem hegnet med en bil, som de ifølge Ole Jensen gjorde ved det seneste indbrud i januar, lyder beløbet på tyvekoster på 40.000 til 50.000 kroner.

- Nogle af de ting, som vi efterfølgende har købt, har vi låst inde et andet sted med alarm og alt muligt andet. Med skade bliver man klog, sjældent rig, bemærker Ole Jensen.

Stjal for 450.000 på en gang

Men det er ikke kun i Nykøbing Falster, at kommunens entreprenørafdeling er plaget af indbrudstyve. Forleden slap ukendte tyve afsted med tyvekoster for cirka 450.000 kroner fra en lagerhal i Sakskøbing.

De vidste, hvor alarmen sad

Ole Jensen, Leder af entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune

- Der var overvågning og tyverialarm i Sakskøbing, og alligevel slipper de af sted med alt vores værktøj. De er kolde og kyniske, siger Ole Jensen og fortsætter:

- Jeg tror, at de (tyvene red.) havde lokalkendskab, fordi de gik målrettet efter kameraerne, som de slog til med en eller anden kæp og viste en helt anden retning. Nogle af stederne i Sakskøbing, hvor de var inde, har vi alarm på, men dem har de undgået. De vidste, hvor alarmen sad.

Artiklen fortæstter under billedet.

  Foto: Guldborgsund Kommune

Kommunen har delt billeder af gerningsstedet på Facebook i håbet om at finde de stjålne genstande. Sagen er desuden anmeldt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har umiddelbart ikke nogen spor af gerningsmændene i den her sag. Der er umiddelbart ikke nogen spor at gå efter, siger politikommissær Bo von Würden.

Hvad kan en virksomhed gøre for at undgå et lignende tyveri igen?

- De kan mærke deres ting. Det kan være med noget farve eller navn. Det handler dybest set om, at når tyvene skal sælge varene videre, er det vigtigt, at der ikke står noget. Det kan gøre det svært for en hæler at sælge det videre, siger politikommissæren.

- Og så kan de sørge for noget god overvågning, så vi har mulighed for at finde frem til gerningsmændene via det.

Politikommissær Bo von Wurden siger, at politiet ikke har meget at gå efter i denne sag. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App