Tyve stjæler al mad før kæmpe ridestævne

Arkivfoto. Foto: Stald Grønskovs Carlos.

Arrangørerne af et stort ridestævne er kommet i problemer, efter indbrudstyve i weekenden stjal al mad, der var tiltænkt rytterne og deres familier.

Børnenes sodavand og grillpølser, de voksnes bøffer og selv gasflaskerne til grillen forsvandt, da ukendte gerningsmænd i weekenden brød ind i Odsherreds Rideklub og stjal store mængder mad, der var tiltænkt et kæmpestort ridestævne i weekenden, D4-horseshow.

Meget af det, som de ikke har stjålet, er blevet ødelagt

Lisbeth Mortensen, formand for Odsherreds Rideklub

- Det er simpelthen så ærgerligt og rent ud sagt træls, siger formanden for Odsherreds Rideklub, Lisbeth Mortensen, mandag, dagen efter indbruddet blev opdaget.

De ukendte gerningsmænd brød natten til søndag ind i rideklubbens kiosk ved at smadre hængsler på den hængelås, der var på døren. Alt blev gennemrodet i tyves jagt på værdier.

- Meget af det, som de ikke har stjålet, er blevet ødelagt. Selv de blomsterdekorationer, som vi havde gjort klar på nogle trækvogne, har de ødelagt. Jeg tænker, at de skulle bruge trækvognene til at fragte tyvekosterne ned til deres biler. Det virker som om, at de har taget sig god tid, siger Lisbeth Mortensen.

Hun vurderer, at der er stjålet fødevarer og sodavand for et større, firecifret beløb.

Kæmpe stævne

Ridestævnet D4-horseshow har udviklet sig til en tradition, hvor ryttere og hesteintresserede fra hele landet medvirker med deres familier.  

I år er der tilmeldt 220 heste, og der regnes med at være et sted mellem 1400 og 1500 starter i løbet af de fire dage, hvor stævnet afholdes.

- Vi må ud at købe nye forsyninger. Når gæsterne skal have mad på torsdag, så skal de ikke mangle noget. Men det er helt sikkert, at det ikke kommer til at ligge i klubben, siger Lisbeth Mortensen.

Bliver dyrt

Stævnet arrangeres Odsherreds rideklub og Vemmeliv rideklub i samarbejde.

Hun er glad for, politiets indsats i sagen.

- De kom med det samme, og har taget det meget seriøst. Det er vi taknemmelige for. De har arbejdet meget målrettet med sagen, siger Lisbeth Mortensen.

Hun oplyser, at det dog ser værre ud med hensyn til at få sagerne erstattet.

- Vi er en rideklub, og det betyder, at vi har en høj selvrisiko på vores forsikringer. Men vi håber, at vi kan få i hvert fald en del af det stjålne erstattet, siger hun.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App