Tyve på rov i sommerhuse

I Odsherred foretrækker tyvene sommerhuse frem for helårshuse. Det seneste år har der været en større stigning i antallet af indbrud i sommerhuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 I 2015 var der 312 indbrud i sommerhuse i Odsherred. Det er en stigning på 19,5 procent i forhold til året før.

Helt modsat går det for de fastboende. Her er antallet af indbrud i villaer faldet hele 46 procent, fra 141 indbrud i 2014 til blot 76 i 2015.

Bekymret borgmester

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (Soc.dem.) er bekymret for den stigende kurve i sommerhus indbruddene.

- Jeg vil opfordre borgerne i vores sommerhusområder til at holde et vågent øje med hinandens ejendomme og uregelmæssig trafik og adfærd, særligt i vintermånederne, hvor der ikke er meget aktivitet og beboelse i sommerhusområderne. Opdager man usædvanlig eller mistænkelig adfærd, skal man kontakte politiet, lyder opfordringen fra Thomas Adelskov i en pressemeddelelse.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er politidirektøren tilgengæld glad for, at antallet af indbrud i villaer er faldet

- Vi er meget tilfredse med, at kurven for indbrud i privat beboelse har fået et så tydeligt knæk. Faldet i antallet af indbrud gør dog ikke, at vi hviler på laurbærrene. Uanset det kraftige fald har vi stadig mange indbrud, og derfor vil indsatsen også fortsætte i 2016 i tæt samarbejde med kommuner, grundejerforeninger og mange andre interessenter, siger politidirektør Anne Tønnes.


Nyhedsoverblik