Turismechef: - Der er et meget stort uforløst potentiale

Jens Müller, direktør for Visit Vestsjælland.

Turisterne strømmer til regionen, men for få sommerhusejere vil leje deres sommerhuse ud. Og det har flere konsekvenser, lyder det fra turismechef.

Tendensen er temmelig klar.

Der er ikke nok sommerhuse til udlejning i forhold til den store efterspørgsel, der er her i regionen.

Fra 2016 til 2017 steg det samlede antal udlejningsuger med over tre procent her i landsdelen, men det er langt fra alle huse, der står til rådighed for udlejning.

Ifølge Jens Müller, der er direktør for Visit Vestsjælland, som dækker Kalundborg, Slagelse og Sorø kommuner, så har det flere konsekvenser for lokalområderne, at der ikke er nok sommerhuse til udlejning.

- Det betyder, at der er en del turister, som gerne vil her til, men som ikke har mulighed for at leje et sommerhus og bruge deres ferie her, siger han til TV ØST.

Med den forholdsvis lille udlejningsprocent, vi har, så ligger der er meget stort uudnyttet potentiale

Jens Müller, direktør for Visit Vestsjælland

- Det har også den betydning, at vi mangler simpelthen den omsætning lokalt. Sommerhusudlejning bidrager ikke uvæsentligt til den lokale turismeomsætning, og med den forholdsvis lille udlejningsprocent, vi har, så ligger der er meget stort uudnyttet potentiale.

Charmeoffensiv sat i gang

Derfor har Visit Vestsjælland måtte tage nye midler i brug.

- Vi har været ude og være på charmeoffensiv. Her i januar måned har vi haft informationsmøder, hvor vi har inviteret stort set samtlige sommerhusejere i Slagelse og Kalundborg kommuner. Og der har vi haft over 400 sommerhuse igennem og forsøgt at inspirere dem til at leje deres sommerhuse ud i fremtiden, siger Jens Müller. 

Læs også Turisterne strømmer til - men for få sommerhusejere vil udleje

Ja, der er jo det paradoksale problem, at der er masser af sommerhuse, men mange af dem bliver aldrig nogensinde lejet ud?

- Det er fuldstændig rigtigt. Ud af de 12.000 sommerhuse, vi har her lokalt, er det kun omkring fem procent af dem, der bliver lejet ud. Så der er altså et meget stort uforløst potentiale.

Lidt ekstra sukker på skeen

Regeringen har forslået at hæve bundfradraget for udlejning af sommerhus fra 21.000 til 36.000 kroner årligt. 

Læs også Sommerhusene i Odsherred står tomme 300 dage om året: Går glip af millioner

Tror du, det vil have nogen effekt?

- Det vil i hvert fald være ekstra sukker på skeen for dem, der mener, at de ikke kan få nok ud af at leje deres sommerhus ud. Så ja, det kunne godt være et ekstra incitament til at leje deres sommerhus ud, lyder det fra Jens Müller.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App