Trods protester: Værested mister 150.000 kroner i tilskud

Op mod 100 støtter til værestedet Café Stevnen var mødt op foran rådhuset torsdag aften. Men byrådet vedtog at spare på tilskuddet med 150.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

150.000 kroner.

Så meget bliver der fremover sparet på tilskuddet til værestedet for socialt udsatte, Café Stevnen, på Stevns.

Det står klart efter Stevns Kommunes byrådsmøde torsdag aften. Her blev næste års budget vedtaget, og i det indgik altså besparelserne for budgettet at skære ned på tilskuddet til værestedet.

Det skete på trods af, at op mod 100 personer var mødt frem uden for rådhuset for at protestere mod besparelserne.

En af dem var Pia Bastian, som har været bruger af værestedet i flere år. Hun er bekymret for, hvilken betydning besparelsen får for værestedet, som hun forklarer er en stor del af hendes liv.

- Det er mit netværk. Jeg har ikke andet end Cafe Stevnen. Jeg er "Palle Alene i Verden". Juleaften skal holdes på Stevnen, for jeg har ikke noget familie at holde det med og har ikke haft det i 18 år. Så det er en del af mit liv nu, siger Pia Bastian til TV ØST. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Pia Bastian har været bruger af stedet i flere år. Hun er bekymret for, hvad besparelserne vil betyde. 
Pia Bastian har været bruger af stedet i flere år. Hun er bekymret for, hvad besparelserne vil betyde.  Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Stadig et stort tilskud

De fremmødte gjorde da også indtryk på borgmester Anette Mortensen (V), men ikke nok til at ændre på budgetforliget.

- Det gør selvfølgelig et stort indtryk, men det ændrer ikke på, at vi mener Cafe Stevnen får et rigtig fint tilskud på 350.000 kroner, og lige såvel som mange andre frivillige foreninger så er der jo et maksimum på, hvor mange midler vi har, forklarer Anette Mortensen til TV ØST.

De 150.000 kroner årligt bliver taget ud af et tilskud på 500.000 kroner, som det ser ud i dag.

Selvom borgmesteren mener, at der fortsat er et fornuftigt tilskud til værestedet, så mener den daglige leder af stedet, at besparelsen bliver et problem for værestedet.

- Det er en presset situation, som jeg ikke kan se en løsning på, siger Rikke Ackermann, leder af Café Stevnen til TV ØST.

Man sparer på dem, der har det sværest

I byrådet var det ikke alle, der var enige i besparelsen. Enhedslistens Jan Jespersen mener, det er ærgerligt at spare på de svageste i samfundet. 

- Jeg synes, det er en trist dag for Stevns Kommune. Jeg synes, det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi nu skal se en besparelse på Café Stevnen, som gør et så kæmpestort arbejde for at gribe de borgere, som har det allersværest, siger Jan Jespersen (EL).

Café Stevnens daglige leder vil nu sammen med ledelsen på værestedet se på, hvilke konsekvenser besparelsen får for stedet.

- Det vil vi – jeg og den styregruppe der står bag – tage en snak om, hvad det helt konkret betyder for Stevnens virke, siger Rikke Ackermann.


Nyhedsoverblik