Tricktyve stjal dankort fra 88-årig: Hævede 59.000 kroner

En 88-årig kvinde fra Ringsted er blevet frastjålet hele 59.000 kroner af tricktyve, der misbrugte hendes dankort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ældre kvinde har fået en grim overraskelse: Onsdag opdagede hun nemlig, at hendes dankort var væk – og at der uden hendes viden var blevet hævet hele 59.000 kroner på kontoen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Den 88-årige kvinde fra Ringsted havde været ude at handle i torsdags i sidste uge, og her var hun efter en tur i Netto blevet passet op af en udenlandsk mand med et kort, der var meget insisterende for at få hende til at vise vej. Det gjorde hun, og tænkte ikke på sagen, før hun igen skulle handle, og dankortet manglede, siger Martin Bjerregaard fra politiet til TV ØST.

Tyvene har efter alt at dømme listet dankortet op af hendes pung, og har så dag efter dag hævet penge fra kvindens konto via en automat i hendes bank. Alt i alt hævede tyvene 59.000 kroner før kvinden opdagede at kortet var væk og fik det spærret, oplyser han.

Klassisk metode

Kvinden skal nu via banken køre en indsigelsessag mod hævningerne – men politiet undrer sig over, at banken ikke har grebet ind tidligere og har fået kortet spærret, da det blev så meget anderledes end normalt.

- Der er tale om en klassisk metode. Den insisterende mand med kortet var så insisterende for at aflede offerets opmærksomhed, så en medhjælpende kvinde kunne stjæle kortet, siger Martin Bjerregaard.

- Det er meget trist for kvinden. Men tyvene udnytter jo, at vi i dag har så mange kort, at man kun ligger mærke til at ét mangler i pungen, når du skal bruge det, siger han.

Efterforsker sagen

Politiet arbejder stadig på at efterforske sagen, og vil gerne høre fra vidner det har set noget, eller som han genkende de to gerningsmænd ud fra følgende signalement:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 50-60 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Usoigneret gråt kort skæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Grå jakke, Medbragte: Vejkort.

B: Kvinde, 160 cm.

Har du oplysninger eller tip i sagen, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik