Tricktyve slår til igen: Falsk VVS'er narrede 92-årig kvinde

En 92-årig dame blev lørdag udsat for et tricktyveri i sit hjem. Nu advarer politiet mod at lukke uventede fremmede ind i sit hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag aften mellem klokken 20 og 21 åndede der fred og ro i en 92-årigs hjem i Klippinge på Stevns.

Men ud af det blå kom en kvinde ind i hjemmet. Kvinden var ifølge politiet udenlandsk og fortalte, at hun var der for at tjekke nogle vandrør.

Ulykkeligvis for den 92-årige stolede hun på den udlægning og gik derfor frivilligt med den udenlandske kvinde ind i et badeværelse i hjemmet.

Hvad den 92-årige ikke vidste var, at en anden person imens trængte ind i hjemmet og tog for sig i stuen og i soveværelset. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport betød det, at den 92-årige kvinde mistede flere smykker og stykker sølvtøj.

Tyveriet blev anmeldt dagen efter.

Politi: Afvis dem

Det er ikke en helt nye metode, at tyve røver en, mens andre tager ens opmærksomhed. Den er også set i andre tricktyverier, eksempelvis på banegårde, hvor ældre borgere har fået deres værdier stjålet, mens nogen hjælper dem op i et tog.

Politiet prøver som flere gange tidligere nu at forhindre fremtidige tyverier ved at udbrede viden. Derfor har de i forbindelse med sagen om den 92-årige også en opfordring til alle, der måtte få besøg af uventede, fremmede gæster, der hævder at have et ærinde i ens hjem. 

- Der kommer ikke den slags folk på besøg uden forudgående aftale. Derfor bør man afvise dem og forsøge at få dem ud af hjemmet med det samme, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten og opfordrer til, at forurettede ringer til politiet hurtigst muligt.


Nyhedsoverblik