Tre sygehuse måtte melde fuldt hus samtidig - patienter blev sendt på lang køretur

Region Sjælland videresendte akutpatienter til Region Hovedstaden i går – det skyldes dog ikke det nye it-system Sundhedsplatformen, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis borgerne i den nordlige og østlige del af regionen kom til skade søndag, ventede der dem en noget længere køretur end normalt.

En række af de borgere, der er hører til akutmodtagelserne på sygehusene i Holbæk og Køge, blev i går aftes sendt videre til sygehuset i Glostrup, når de ringede til akuttelefonen.

Det oplyser Region Sjælland til TV ØST.

Helt konkret betød det, at tre borgere fra Region Sjælland måtte en tur til Glostrup søndag.

Slagelse Sygehus hovedindgang
Læs også
Region Sjælland giver læger mundkurv på om nyt IT-system
Slagelse Sygehus hovedindgang
Læs også
Region Sjælland giver læger mundkurv på om nyt IT-system

En uge efter nyt it-system

Den 25. november overgik Region Sjælland til it-systemet Sundhedsplatformen, som har mødt meget modstand blandt sundhedspersonale, efter at det har givet mange problemer i Region Hovedstaden, siden implementeringen sidste år.

I en Facebook-gruppe mod lige netop Sundhedsplatformen hævder flere personer, som arbejder på sygehusene i begge regioner, at søndagens overflytninger skyldes Region Sjællands implementering af systemet.

Det er dog ikke tilfældet, fastslår koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen fra Region Sjælland.

- Det handler om, at der er et ekstra stort pres på sygehusene i denne tid. Det er ikke på grund af Sundhedsplatformen, men fordi der simpelthen er mange syge lige nu. Det er en situation, som vi indtil nu har klaret internt i regionen - men søndag var meldingen fra tre af vores sygehuse samtidig, at de havde brug for en time out. Og derfor blev enkelte patienter sendt til Region Hovedstaden, siger han.

Mange syge

Lars Onsberg Henriksen understreger, at det handlede om patienter, der ikke kunne betegnes som havende meget akutte behov. Det var kun tre patienter ud af de 2.000, der den seneste uge er blevet indlagt på hospitalerne, der ikke har kunnet modtages i regionen.

Hvorfor presset på sygehusene er så voldsomt lige nu, kan han ikke umiddelbart sige.

- Der er mange syge om vinteren, og det ser vi også nu. Vi havde ugen før skiftet til Sundhedsplatformen fuld belægning på vores akut-afdelinger, og niveauet siden har været det samme. Men vi holder nærmere øje med belægningen lige nu på grund af overgangen til Sundhedsplatformen, siger han.

Politikere underrettet

Politikerne i Region Sjælland er mandag blevet informeret om hændelserne søndag.

Også her understreger administrationen i Region Sjælland, at henvisningerne skyldes mange patienter og ikke Sundhedsplatformen. 

Med henvisning til de 2.000 indlæggelser i løbet af hele ugen betegnes situationen således også som tilfredsstillende.


Nyhedsoverblik