Fangeflugt: Tre personer varetægtsfængsles i sagen

De tre personer, der er sigtet for at have medvirket til en dramatisk fangeflugt, er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre formodede gerningsmænd er varetægtsfængslet fra i dag og fire uger frem - de er sigtet for at have medvirket til en dramatisk fangeflugt.

Det er netop afgjort, efter de tre personer er fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Det er to mænd af udenlandsk herrekomst og en dansk mand. Den ene er den fange, der blev befriet i gårsdagens aktion.

- Dommeren mener, de alle tre kan have påvirket efterforskningen, og derfor er de blevet varetægtsfængslet. Dommeren fandt, at der var en begrundet mistanke om, at de var skyldige i de sigtelser, der var ved grundlovsforhøret, siger specialanklager Susanne Bluhm.

Gerningsmændene brugte CS gasspray mod tre fængselsfunktionærer, da en 32-årig fange blev befriet onsdag formiddag.

Det var en af de detaljer, der kom frem under et grundlovsforhør, hvor tre mænd er sigtet for at have været en del af den bevæbnet befrielsesaktion.

Fange nægter sig skyldig

De er alle tre sigtede for i alt fem forhold. Der er en sigtelse for tyveri af nummerplade, for at have befriet en anholdt, for at besidde en pistol, for grov vold mod fængselsbetjente, for at besidde en gasspray og for at anvende den.

Sigtelsen er ens for alle tre.

- Der er kommet nogle sigtelser frem under Grundlovsforhøret i dag, og retten fandt begrundet mistanke om, at min klient er medskyldig, siger Keld Nørreslet, der er advokat og forsvarer for den 32-årige fange.

Fangen nægter sig skyldig.

- Min klient nægter sig skyldig og har ikke været involveret i det her. Han er personen, der er blevet fjernet, men nægter sig skyldig i sigtelsen, siger forsvarer Keld Nørreslet.

Stort politiopbud foran retten

Svært bevæbnet politi bevogtede indgangene til Retten i Nykøbing Falster under grundlovsforhøret af de tre mænd. 

Inde foran retslokalet var der betjente med automatvåben ved indgangsdøren, og inde i retssalen var der betjente med kampuniformer og automatvåben, der sad bag de tre sigtede.

TV ØST's reporter Pernille Damborg er til stede i retten:

- Flugtfangen er en 32-årig udenlandsk mand, der var iført et hvidt Nike joggingsæt. Han havde sat sit mørke hår op med en elastik og havde skæg. Han kom helt afslappet ind og satte sig ned ved siden af sin forsvarer uden at sige noget som helst. Han kiggede roligt rundt på pressen, fortæller Pernille Damborg: 

- Den 26-årige der blev anholdt på Bogø i går, er en udenlandsk mand, var iklædt blåt tøj med skriften 'Københavns Fængsler'. Han havde fået fikseret hænderne i retten i en særlig fikseringsdragt. Han havde kort mørkt hår med skæg. Han talte en del med sin forvarer helt lavmælt. 

- Og den 23-årige, der blev anholdt på Amager i aftes, var en lyshåret dansk mand og som bar sit eget tøj, han havde en del tatoveringer på armene og var ikke i hverken håndjern eller i fikseringsbælte, fortæller TV ØST's Pernille Damborg fra retten.


Nyhedsoverblik