Tre personer er varetægtsfængslet i sag om banderelateret afpresning

Foto: Rigspolitiet

Yderligere tre personer varetægtsfængslet i sag med banderelateret afpresning, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt onsdag formiddag tre personer, der har tilknytning til bandemiljøet i Slagelse. Efter politiets opfattelse har de anholdte - sammen med to, der allerede er varetægtsfængslede - afpresset en indehaver af et fitnesscenter i Slagelse.

De tre anholdte er sigtet for afpresning efter straffelovens bestemmelser og blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved. De er alle nu varetægtsfængslet, men nægter sig skyldige.

- Vi har et konstant fokus på de trusler og eventuelle former for afpresning, der udspringer af bandemiljøet, og som på alle måder er uacceptable. Sagen her sender et signal til bander i nærområdet i Slagelse om at afholde sig fra sådanne gerninger, og hvis det sker, kommer de til at stå til ansvar for deres handlinger, siger politiinspektør Kim Kliver.

Ifølge politiet har de tre anholdte tilknytning til bandemiljøet i Slagelse. I alt er fem mænd - hvoraf to allerede har været varetægtsfængslet i mere end 14 dage - blevet fængslet i sagen. 

De tre seneste anholdelser fandt sted onsdag. Mændene er nu sigtet efter straffelovens bestemmelser om afpresning.

En alvorlig sag

Af hensyn til en mulig kommende retssag ønsker Kim Kliver ikke at uddybe de nærmere omstændigheder omkring den formodede afpresning.

- Forhistorien er, at der har været nogle hændelser omkring fitnesscenteret. Det har udmøntet sig i en afpresning, siger han. Politiinspektøren mener i øvrigt, at sagen er et eksempel på, at man ikke skal give efter for afpresning fra kriminelle miljøer.

- Vi tager den her type sager meget alvorligt. Anmelder man det, reagerer vi med den fornødne alvor. Hvis man tror, at man kommer ud af det ved at betale, så tager man fejl, siger han.

Opdateret

Artiklen er opdateret med yderligere kommentarer fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App