Tre mænd fra bande dømt efter fund af pistol på Lolland

Tårsvejens Kiosk var ifølge politiet tilholdssted for Black & White South. Foto: Lars Dalsig

24-årig udlænding er født og opvokset i Danmark. Nu udvises han efter pistolfund under bandekonflikt.

Tre mænd fra en bande er torsdag blevet dømt af Østre Landsret i en sag om en pistol på Lolland. Den ene udvises, selv om han er født og opvokset i Danmark.

Pistolen af mærket Walther PPK blev i november 2017 fundet i et hus i Søllested, og de tre mænd har fået en forhøjet straf i forhold til det normale, fordi besiddelsen af våbnet skyldtes en bandekonflikt.

Mændene var knyttet til Black & White South, som er en støttegruppe til Mongols. På tidspunktet for fundet var Mongols i konflikt med Satudarah.

I det store og hele har landsretten stadfæstet en tidligere afgørelse fra Retten i Nykøbing Falster fra juli sidste år.

Stukket med kniv og forsøgt kørt ned

Den 24-årige Badar Nasim Ahmed er idømt fængsel i fem år og seks måneder. Oveni er han udvist af Danmark, selv om han er født og opvokset her. Det skyldes besiddelsen af pistolen og straffens længde, oplyser landsretten.

Straffen til den 21-årige Mikkel Hansen lyder på fængsel i fire år og otte måneder, og endelig er en nu 18-årig idømt tre år og seks måneder. I byretten fik sidstnævnte fire år.

Under opgøret med Satudarah var Mikkel Hansen tidligere blevet stukket med kniv, ligesom Badar Nasim Ahmed var blevet forsøgt kørt ned.

Dommen skyldes ikke bare pistolen i Søllested. Også vold, hæleri, besiddelse af hash og trusler mod vidner indgår i sagen, oplyser Østre Landsret.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App