Tre dage i Guldborgsund er slut

Kulturkanon, turisme og iværksætteri har været nogle af de emner, TV ØST har fokuseret på de seneste tre dage i Guldborgsund kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag d. 2. juli tog tre journalister og en fotograf fra TV ØST til Guldborgsund for at sætte fokus på det, borgerne i kommunen er stolte af og glade for ved deres område.

Efter tre dage med tv-optagelser, Facebooklives og artikler til hjemmesiden er det nu slut.

Nu skal karavanen videre til Holbæk og derefter de resterende 10 kommuner i vores sendeområde.

Stolte af købstad og lokalt bryggeri

Mange seere og brugere har sendt tips ind til redaktionen med de steder, oplevelser og begivenheder, som de mener, kendetegner deres kommune - her kan næves: den gamle købstad, Nysted, Skater og BMX Parken i Sakskøbing, Krenkerup Gods og Bryggeri og naturen ved Kettinge Grusgrav.

Du kan se en liste over de mange forskellige bud, der er kommet ind her.

I løbet af de tre dage i Guldborgsund har vi bl.a. været i Sakskøbing, på Middelaldercentret ved Nykøbing Falster og med til reception hos Mejergården nær Gedser, som holdt reception på deres nye restaurant.

Nye restauranter åbner

Vi sluttede af tirsdag med et tema omkrig iværksætteri i kommunen.

Guldborg Camping har lige åbnet en restaurant i forbindelse med deres campingplads, i foråret åbnede et par fra hovedstaden et røgeri i Gedser, og i Stubbekøbing er en vinforretning poppet op.

Og generelt er der de seneste fire år sket en stignig i antallet af nyåbnede virksomheder i Guldborgsund Kommune på 35%.

- Det er et bredt udsnit af brancher, vi ser vækst i, fortæller Mikkel Wesselhoff, som er adm. direktør i Business Lolland-Falster.

- Det betyder jo rigtig meget, at det går godt for erhvervslivet. Det giver arbejdspladser, og folk kommer hertil, og dermed vokser skatteindtægterne hos kommunen, siger direktøren.


Nyhedsoverblik