To trafikkontroller på motorveje i weekenden: 326 får bøder

Langt de fleste kørte efter reglerne – men 326 bilister skal betale en fartbøde efter fartkontroller i weekenden på regionens motorveje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Langt, langt de fleste bilister overholdt fartbegrænsningerne, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i weekenden gennemførte fartkontroller på to regionale motorveje.

Men 326 bilister på motorvejene får efter weekenden en uventet ekstraregning på deres kørsel. De står nemlig til en fartbøde, efter de er blevet fotograferet, mens de kørte for stærkt.  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Måske endnu mere træls for bilisterne er det, at politiet faktisk havde advaret mod kontrollerne på forhånd.

Allerede i sidste uge satte politiet nemlig navne på otte strækninger, som i det kommende år vil blive udsat for ekstraordinært mange fartkontroller, fordi der er særligt mange ulykker på disse strækninger. Blandt strækningerne var de to strækninger, hvor der i weekenden var kontroller.

150808_fartkontrol.jpg
Læs også
Politikreds offentliggør kort: Her kommer fotovognene til at stå i 2018
150808_fartkontrol.jpg
Læs også
Politikreds offentliggør kort: Her kommer fotovognene til at stå i 2018

Kørte 212 kilometer i timen

Den første kontrol foregik lørdag på Vestmotorvejen ved Slagelse, hvor man må køre 130 kilometer i timen. Langt de fleste kørte pænt, men én ud af 30 kørte for stærkt. 

Alt i alt får 126 bilister en bøde. De 126 blev målt til at køre for stærkt under den omkring fire timer lange fartkontrol.

Hurtigste bilist kørte hele 212 kilometer i timen på strækningen – og vedkommende står nu til ubetinget at vinke farvel til sit kørekort. Hele 15 bilister står til at få en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at de får får lov til at beholde kortet, hvis de kan bestå en kontrollerende køreprøve og i en prøvetid kan køre uden at køre for stærkt. Samtidig får de en mærkbar fartbøde.

50 fik klip

Ved en kontrol søndag på Sydmotorvejen ved Sakskøbing får 200 bilister en fartbøde. Det svarer til én ud af ti trafikanter på vejen i måleperioden.

Man må køre 90 kilometer i timen på strækningen. Men lidt for mange bilister ’glemte’ at kigge på skiltene, og kørte alt for stærkt forbi politiets fotovogn.

For de hurtigste bilister er sagen dog mere besværlig. Tre bilister kørte nemlig så stærkt, at de får en betinget frakendelse af kørekortet. Samtidig får 50 et klip i kørekortet.


Nyhedsoverblik