Trafikanter får otte spor på hele Køge Bugt Motorvejen

Fra mandag den 31. oktober får de mange tusinde bilister på Køge Bugt Motorvejen fire kørespor i begge retninger på strækningen mellem Solrød og Køge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Entreprenører fra Vejdirektoratet arbejder på højtryk med at få det sidste autoværn op, lagt asfalt ved enkelte ramper og få malet striber på vejen.

For fra mandag morgen den 31. oktober får billisterne på Køge Bugt Motorvejen nemlig fire kørespor i begge retninger på strækningen mellem Solrød S og Køge. Samtidig sættes hastigheden op fra 80 km/t til 110 km/t på strækningen. 

- Et ekstra spor i hver retning vil gøre hverdagen for de hårdt prøvede bilister lettere. Med denne udvidelse vil motorvejen i langt højere grad passe til de cirka 126.000 bilister, som dagligt kører på strækningen. Derfor vil de opleve, at rejsetiden på Køge Bugt Motorvejen falder, udtaler projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen i en pressemeddelelse.

quote Bilisterne vil opleve, at rejsetiden på Køge Bugt Motorvejen falder

Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet

Slut med køer

Den nye ottesporede vej betyder forhåbentlig, at pendlerne kan se frem til at undgå at holde i kø på et bestemt knudepunkt:

- Fra mandag er det slut med de generende kødannelser, der hvor Sydmotorvejen og Vestmotorvejen fletter sammen ved Køge. Og specielt vil trafikanterne i sydgående retning, altså ud af København, mærke en forbedring om eftermiddagen.”

Udbygningen af motorvejen har været i gang siden 2012, men har været opdelt i flere etaper.

Strækningen mellem Solrød S og Køge er den sidste del af denne udbygning, og den bliver afsluttet med et helt nyt lag asfalt hen over sommeren 2017.  


Nyhedsoverblik