Trængsel på landevej: Kommune kæmper nu for en motortrafikvej

Landevejen mellem Nykøbing Falster og motorvejen lider af trængsel. Nu vil Guldborgsund Kommune have gjort noget ved kø-kørslen på rute E55.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landevejen på den godt ni kilometer lange strækning mellem Nykøbing Falster og afkørslen fra Sydmotorvejen ved Ønslev lider af forstoppelse.

Så nu vil Guldborgsund Kommune have gjort noget ved kødannelsen på rute E55.

For der er trængsel. Vejdirektoratet og kommunen har nemlig målt, at der i gennemsnit kører 28.000 biler i døgnet på strækningen, selvom vejen sådan set kun er bygget til 22.000 køretøjer i døgnet.

quote Vejdirektoratet er fuldstændig enig med os i, at E55 mellem Nykøbing og motorvejen er overbelastet.

John Brædder (Guldborgsundlisten, borgmester i Guldborgsund Kommune

Kommunen håber på, at der kan blive bygget en egentlig motortrafikvej med to spor i hver retning. 

Skal ske hurtigst muligt

- En to-plus-en vej er en begyndelse, lyder det fra borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) i Guldborgsund Kommune.

- Det, som det egentlig handler om er, at vi får opgraderet den her rute så hurtigt som muligt. Det optimale ville være en motortrafikvej med to spor i hver retning. Og det er faktisk sådan, at det ville der være plads til. Derfor har vi bedt Vejdirektoratet om at kigge på begge dele – både en to-plus-en og en firsporet.

Selv om der er hård kamp om statens millioner til nye veje, så tror John Brædder på, at kommunen har en god chance for at få penge til at udbygge den belastede vejstrækning.

- Det har vi en stor forhåbning om. Vejdirektoratet er fuldstændig enig med os i, at E55 mellem Nykøbing og motorvejen er overbelastet.


Nyhedsoverblik