Torskedumme Olaf - film vinder konkurrence om unges sikre færden på nettet

Politiet har nu fundet vinderen af en konkurrence om cybersikkerhed. Det blev torskedumme Olaf og tre unge fra Nykøbing Falster, der vandt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Olaf sidder ved sin computer og er i gang med at spille et computerspil.

Pludselig skriver en person til ham, som gerne vil sælge ham en account - altså en brugerprofil til et spil - som han gerne vil have.

- Olaf er lidt dum, så han spørger slet ikke ind til, hvem det er han skriver med. Og det er faktisk rigtig dumt, siger en mandlig stemme henover billederne.

Sådan starter den film, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu har kåret som vinder af deres konkurrence om cybersikkerhed. For, som de skriver i en pressemeddelelse, var torskedumme Olaf så dum, at han vandt.

Det er Mie Nielsen, Frederik Rasmussen og Sebastian Koborg fra SOSU Nykøbing Falster, som står bag vindervideoen.

Artiklen fortsætter under billedet.

I filmen viser de unge, at det er dumt at skrive med fremmede uden at kende deres identitet. Det er ligeså dumt som at forsøge at stoppe en bil i fuld fart, lyder det i filmen. 
I filmen viser de unge, at det er dumt at skrive med fremmede uden at kende deres identitet. Det er ligeså dumt som at forsøge at stoppe en bil i fuld fart, lyder det i filmen.  Foto: Klip fra vinderfilmen af cybersikkerhedskonkurrence

Filmen er sjov, anderledes og så tilpas ”crazy”

Her ser man Olaf komme galt af sted, da han overfører penge til en fremmed for at få et godt tilbud om et spil på nettet.

quote Filmen er sjov, anderledes og så tilpas ”crazy” at man både fanger og husker pointen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Med humor og lidt ekstreme eksempler kommer de unge igennem med et klart budskab. Man skal spørge ind til de mennesker, man møder på nettet. Og man skal ikke ligesom Olaf bare overføre penge til en vildt fremmed person.

For som de siger i videoen, er det ligeså dumt, som at forsøge at stoppe en bil i fuld fart. Ligeså dumt, som at stjæle briller fra en blind person for at blive fanget bagefter. Eller ligeså dumt, som at hoppe ud i forsøget på at flyve med energidrikken redbull.

- Filmen er sjov, anderledes og så tilpas crazy, at man både fanger og husker pointen. Det kan være med til at tænde andre unges opmærksomhed, skriver politiet som begrundelse for valget af vinderen.

Politi har fået bud fra over 100 elever

Flere end 100 elever har deltaget i konkurrencen med 30 forskellige bud i form af videoer, podcasts, plakater og tegneserier.

Artiklen fortsætter under billedet.

I filmen ser man den unge Olaf forsøge at springe ud og flyve efter at have drukket redbull. Det skal illustrere, hvor dumt det er at overføre penge til fremmede over Mobilepay og som bankoverførsel.
I filmen ser man den unge Olaf forsøge at springe ud og flyve efter at have drukket redbull. Det skal illustrere, hvor dumt det er at overføre penge til fremmede over Mobilepay og som bankoverførsel. Foto: Klip fra vinderfilmen af cybersikkerhedskonkurrence

Politiet udskrev konkurrencen i forbindelse med deres fokus på cybersikkerhed i oktober. Idéen var at få de unge til at interessere sig for emnet, og hvordan man selv handler sikkert på nettet med andre unge.  


Nyhedsoverblik