Topspiller indstiller karrieren: - Vigtigt at stoppe på det rigtige tidspunkt

Fodboldspilleren Anders Due i Nykøbing FC har valgt at indstille karrieren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En stor fodboldpersonlighed takker af i Nykøbing FC, der spiller i den næstbedste fodboldrække.

36-årige Anders Due har tirsdag offentliggjort, at han indstiller karrieren.  

- Jeg har valgt at stoppe karrieren nu, fordi det har været vigtigt for mig at stoppe på det rigtige tidspunkt, og imens jeg stadig følte, at jeg kunne bidrage, udtaler Anders Due til klubbens hjemmeside og fortsætter:

quote Det har været en fantastisk tid i klubben

Anders Due, Nykøbing FC

- Det har været vigtigt for mig at træffe beslutningen selv og ikke på et tidspunkt, hvor folk synes, at man burde være stoppet noget tidligere. Det er selvfølgelig en mærkelig følelse at stå med nu, men jeg gik allerede med tankerne i foråret, og så brugte jeg den første del af ferien på at tænke det igennem. Så jeg er meget afklare.

Midtbanespilleren, som primært spillede ude på venstrekanten, fik sin debut som 19-årig under Carsten Broe i 2001 og i de efterfølgende fire år fik han 139 kampe, der kastede 35 mål af sig.

Siden drog Anders Due videre til Superligaen og senere til hollandsk fodbold, inden han spillede en vigtig rolle i det danske mesterskab for AaB og klubbens deltagelse i Champions League deltagelse med AaB.

Vendte tilbage til Falster

Men i 2016 vendte han hjem til Nykøbing FC, hvor han blev en kulturbærer.

- Det har været en fantastisk tid i klubben. Både den rejse jeg var med på, da jeg var helt ung, hvor jeg så kom videre ud i andre klubber, men også her de seneste to og et halvt år, hvor det har været fedt at være en del af den nye rejse.

quote Det kunne være sjovt at vende tilbage en dag

Anders Due, Nykøbing FC

- Allerede dengang jeg tog afsted fra Nykøbing FC, der tænkte jeg, at det kunne være sjovt at vende tilbage en dag. Jeg var godt klar over, at der var en del ting, der skulle gå op i en højere enhed, men det gjorde det så heldigvis, og min anden tid i klubben har også været en sand fornøjelse

- Jeg er selvfølgelig glad for, at mit talent rakte til, at jeg kunne få en karriere også væk fra landsdelen. Det er jo noget af det, som jeg kunne tage med tilbage til Nykøbing FC og bidrage med via de erfaringer, jeg fik gjort mig. Jeg har været rigtig glad for at kunne bidrage til, at nogle nye unge spillere kunne realisere de samme ting, som jeg gjorde tilbage, da jeg fik chancen i 2001, siger Anders Due.

Fortsætter i klubben

Selvom Anders Due har valgt at indstille den aktive fodboldkarriere, så er han ikke færdig med fodbold. Langt fra.

Han har nemlig takket ja til en trænerrolle omkring den individuelle træning på førsteholdet samt en rolle i det tekniske udvalg, der bliver omdrejningspunktet i talentudviklingen. 

aflyst.jpg
Læs også
Sibiriske kulde udskyder NFC's forårspremiere
aflyst.jpg
Læs også
Sibiriske kulde udskyder NFC's forårspremiere

- I første omgang kommer jeg til at være specieltræner. Jeg kommer til at være med omkring de træninger, hvor der skal trænes rigtig meget individuelt, og der skal jeg i første omgang forsøge at løfte spillernes niveau yderligere. Jeg tror rigtig meget på, at det man øver sig meget på til træning, det bliver man også god til, fortæller Anders Due og fortsætter:

- Det bliver selvfølgelig umiddelbart på områder, hvor jeg har mine forcer. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og jeg håber meget på, at jeg kan få nogle spillere til at blive endnu bedre og skarpere på nogle af de spidskompetencer, som jeg har haft gennem min karriere.

Blå bog

  • Født: 17.3.82 (36 år).
     
  • Debut: April 2001 mod Humlebæk i Danmarksserien. Anders var 19 år, da han debuterede.
     
  • Karriereforløb: 2005-06 FC Nordsjælland  –  31 kampe/4 mål. 2006-07 Vitesse Arnhem 25 kampe/1 mål. 2008-14 AaB - 189 kampe/19 mål (indimellem udlånt til FC Nordsjælland 10 kampe/1 mål). 2014-15 FC Vestsjælland - 38 kampe/5 mål. 2016-18 Nykøbing FC - sidste kamp mod Skive i maj 2018.
     
  • Antal kampe for NFC: 207 kampe/43 mål.


Kilde: Nykøbing FC.

Nyhedsoverblik