Topkokke holder vejret: Måske falder en Michelin-stjerne i dag

Dragsholm Slot, Restaurant Frederiksminde og Babette bliver igen i år spået til at komme med i den absolutte topklasse, når den franske restaurantguide skal uddele sine verdensberømte stjerner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er næsten nervepirrende spændende – inden længe kan landsdelen måske for første gang nogensinde få tildelt nogle af de prestigefyldte Michelin-stjerner fra de kræsne franskmænd.

Flere eksperter har nemlig allerede for længst udpeget Babette i Vordingborg, Restaurant Frederiksminde i Præstø og Dragsholm Slot i Odsherred som nogle aldeles seriøse kandidater.

- Det er de tre muligheder, der er. Spørgsmålet er, hvad man vægter fra Michelins side, men de har alle tre potentiale, fortæller Bent Christensen, som er dansk gastronomis grand old man  og redaktør af Den Danske Spiseguide siden 1987.

Han er svært begejstret for de tre restauranter, som han kalder nogle af landets absolut bedste.

- De har mange af de klassiske dyder, som Michelin sætter pris på. Michelin er jo bundet på en tradition på, at man skal have et vedholdende kvalitetsniveau over år, og det har de alle tre i den grad, siger Bent Christensen.

Provinsens tur
Gourmetkokke kan denne gang glæde sig lidt mere helt ud i landets udkanter, når Michelin-guiden omkring klokken 10:30 bliver uddelt fra Hotel D’Angleterre i København.

Selvom der ikke var nogen stjerner til regionen sidste år, mistede hovedstaden alligevel sin mangeårige monopol. Tre restauranter i Aarhus kom som de første udenfor København  med i en ny guide for Norden  under navnet Guide Michelin Nordic Cities. Et navn, som nu er blevet ændret – til Michelin Nordic Guide 2016. Altså uden "cities", hvorfor mange eksperter drømmer endnu mere om stjerner til køkkencheferne i provinsen.

- Jeg har en stærk formodning om, at én af dem får en stjerne, siger Bent Christensen om de tre lokale kandidater. 

Både hos Babette og på Restaurant Frederiksminde er man vant til at blive nævnt i medierne ved denne tid hvert eneste år. Køkkencheferne selv tror dog ikke helt på det endnu.

- Vi har været her i 25 år og vi er altid blevet nævnt som kandidat til Michelin, men vi er jo lidt uortodokse her på stedet, for eksempel har vi hverken menu eller vinkort, og det udfordrer garanteret en fransk Michelin-inspektør, fortæller indehaver af Babette i Vordingborg, Henrik Pedersen.

Ifølge de to restauranter har de på nuværende tidspunkt ikke haft besøg af nogle fra guiden. Derfor spår de ikke deres chancer for gourmetstjerner store, lyder det.

- Det er selvfølgelig spændende, hvis de kommer ordentligt i provinsen og det ville være dumt ikke at håbe på noget, men så vidt, jeg ved, har de ikke været på besøg her, fortæller køkkenchef på Restaurant Frederiksminde, Jonas Mikkelsen.

Manglende besøg fra franskmændene slukker dog ikke forventningerne hos redaktøren af Den Dansk Spiseguide.

- Måske har de haft besøg uden at vide det. Hvis de ikke får en stjerne, bliver de måske kåret som Rising Star og så nupper de en stjerne næste gang. Men der må ske et eller andet i år, siger Bent Christensen. 


Nyhedsoverblik