Togpendlere har mistet tålmodigheden med DSB

DSB har netop valgt at forlænge aflysningerne af fire toge i myldretiden. En udmelding der vækker stor frustration blandt togpendlerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Togpendlerne på Nordvestbanen, på Sydbanen mellem Rødby og København og på regionaltogsstrækningen mellem København og Ringsted vil i den kommende til opleve daglige aflysninger.

- Jeg er meget irriteret over det, og jeg synes, det er frustrerende, siger Lars Hermansen, der fire gange om ugen pendler mellem Nykøbing Falster og Høje Taastrup.

Det var meningen, at togene atter skulle køre som planlagt fra den 29. januar, men nu har DSB meldt ud at aflysningerne fortsætter frem til den 18. Marts.

- Det er en uholdbar situation, og jeg synes, det er beklageligt, at DSB opretholder de her forsinkelser, det udfordrer os pendlere, siger Lars Hermansen.

Det er en uholdbar situation, og jeg synes, det er beklageligt, at DSB opretholder de her forsinkelser, det udfordrer os pendlere, siger Lars Hermansen.

Pendlerforeninger er frustrerede

Også blandt pendlerforeningerne i området er frustrationerne store:

- Vi er vældig afhængige af, at vi kan komme til og fra vores arbejdsplads med de planlagte tider, vi er jo stærkt udfordret på, at når vi kommer herned, så er vi derude, hvor det er, at både børnehaver og skoler lukker, så vores pendlere skal kunne stole på, at de køreplaner, der er blevet lagt ind, at de også holder, siger pendlertalsmand i Lundby, Lars Kjær Hansen.

Flere togstrækninger rammes

Det er togstrækningerne mellem Kalundborg og København samt strækningen mellem Rødby Færge og København, som er ramt af aflysningerne.

To toge i morgenmyldretiden samt to eftermiddagstoge er pillet ud af køreplanerne frem til den 18. Marts.

Ifølge DSB skyldes aflysningerne, at flere af de gamle dielsellokomotiver er gået i stykker og er blevet sendt til reperation.

- Normalt vil det være sådan, at når et tog går i stykker, så har vi en reserve, men i den her situation har vi simpelthen opbrugt vores reserver, så vi er altså nødt til at aflyse nogle af de normale toge, og det gør ondt på os, men det gør selvfølgelig først og fremmest ondt på vores kunder, og det er vi rigtig kede af, så derfor arbejder vi på højtryk for at få dem klar igen, siger DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

Tålmodigheden er opbrugt

Men den melding falder ikke i god jord hos togpendlerne. De har mistet tålmodigheden efter tre måneder med aflysninger.

- Man er simpelthen nødt til at gå ind og se på det materiel, der er stillet til rådighed, er det godt nok, og så må man til politikerne, det er jo en politisk beslutning hvorvidt, der er penge til det her eller ej, siger pendlertalsmand Lars Kjær Hansen.

Overvejer bil frem for tog

Lars Hermansen har været togpendler i 29 år, men de mange aflysninger har fået ham til kraftigt at overveje at skifte toget ud med en bil.

- Det giver mig en fleksibilitet, som DSB ikke kan give mig, og når jeg alligevel skal sidde i noget materiel, som dels ikke er tidssvarende, jamen så mener jeg, at bilen er det bedste alternativ, siger han.

Udover de planlagte aflysninger, oplyser DSB, at pendlerne må regne med, at der frem til den 18. marts kan forekomme yderligere aflysninger.


Nyhedsoverblik