Togpendlere får kompensation for dyrere togbilletter

Folketinget har besluttet at oprette en pulje på 60 millioner kroner, der skal kompensere for prisstigninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere tusind pendlere fra Sjælland kan se frem til en kompensation, fordi de er blevet opkrævet for meget for deres rejse frem og tilbage mellem København.

Det oplyser trafikselskabet Movia.

Det drejer sig om cirka 8.000 pendlere ud af omkring 200.000 pendlere på Sjælland, som har fået prisstigning på over fem procent som følge af Takst Sjælland. Det er primært pendlere fra Stevns og Nordsjælland, som kan se frem til en kompensation, efter Folketinget har besluttet at oprette en midlertidig pulje på i alt 60 millioner kroner, der skal kompensere for prisstigninger.

Største reform siden 1970eren

Det var DSB, Metroselskabet og Movia - samlet i Din Offentlige Transport, som i januar 2017 gennemførte den største reform af taksterne i kollektiv transport på Sjælland, Lolland, Falster og Møn siden 1970eren.

Sjælland og øerne blev samlet i ét pendlingsområde med logisk prissætning mellem enkeltbillet, rejsekort og pendlerkort. 

Movia
Læs også
Store prisstigninger for pendlerne på Stevns
Movia
Læs også
Store prisstigninger for pendlerne på Stevns

Men nu kan pendlere, der rejser på pappendlerkort eller mobilpendlerkort, ifølge Movia nå at skifte til et pendlerprodukt på rejsekort og dermed få kompensation fra når ordningen starter.

Folketinget har afsat puljen fra den 1. august 2018, og kompensationen vil blive indbetalt automatisk til de berørte passagerers NemKonto.

Find flere informationer om kompensation her.


Nyhedsoverblik