Tørken får virksomhed til at give millionhjælp til roedyrkere

Sukkervirksomheden Nordic Sugar giver et forskud til sine leverandører af sukkerroer. De vil gerne give en hånd med i tørken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I slutningen af juli er der en økonomisk håndsrækning på vej til de sukkerroeavlere, der leverer til sukkervirksomheden Nordic Sugar.

Virksomheden har nemlig besluttet at give landmændene et forskud på 15 procent på grund af tørken. I alt løber det op i godt 67 millioner kroner.

Det skriver Landbrugsavisen. 

- Vi ville gerne levere et beløb, der kunne lade sig gøre i forhold til vores likviditet, og samtidig skulle det ikke være ligegyldigt for landmanden. Vi synes, at 15 procent er et betydeligt beløb, der kan gøre en forskel, siger chefkonsulent Bo Secher fra Nordic Sugar til Landbrugsavisen.

Klarer sig godt i tørken

Der er godt 1.000 konventionelle roeleverandører på Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Fyn, og de kan alle få et forskud, hvis de ønsker det.

Roer
Læs også
Afgørelse trækker ud: Larmer roetransport om natten for meget?
Roer
Læs også
Afgørelse trækker ud: Larmer roetransport om natten for meget?

- Vi gør det, fordi vi gerne vil styrke partnerskabet med vores leverandører. Samarbejdet skal gå begge veje, så når vi har muligheden for at træde til i en speciel situation som denne, så virker det naturligt, at vi hjælper, siger Bo Secher.

Roerne klarer sig egentlig "forbavsende godt" i tørken, fortæller formanden for Danske Sukkerroedyrkere, Jørn Dalby, til Landbrugsavisen. Men den næste tid er vigitg. 

- Får vi ikke vand indenfor de næste fjorten dage, så kan vi risikere at miste 10-20 procent af udbytterne, men det er svært at sige, siger han.

Samtidig kæmper mange af roedyrkerne med, at de også har store arealer med vårbyg, som lider i varmen.

Quinoa
Læs også
Lolland går foran med eksotisk afgrøde: Kan give landmænd en større indtjening
Quinoa
Læs også
Lolland går foran med eksotisk afgrøde: Kan give landmænd en større indtjening

Nyhedsoverblik