Tømmerup-sagen: Retssag mod præsten er blevet berammet

Retssagen mod den nu tidligere præst fra Tømmerup er blevet berammet til 2. oktober. Forsvareren bekræfter, at præsten stadig er varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen mod den præsten fra Tømmerup Kirke er nu blevet berammet. 

Retten i Holbæk skriver nemlig, at den 2. oktober begynder retssagen mod præsten, som er sigtet for 11 forhold om krænkelser af børn. 

Ifølge retten består en forhåndsgodkendelse af, at retten, anklagemyndigheden, forsvareren på forhånd aftaler at reservere dage, hvor sagen kan forhandles. 

Formålet er altså at nedbringe den samlede sagsbehandlingstid. 

I alt er der reserveret ti dage til retssagen: Den 2., 3., 9., 10., 11. og 26. oktober og den 10., 13., 15. og 16. november.

Varetægtsfænglet i 16 måneder

Den tidligere præsts nye forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen fra Stage Advokater, forklarer, at sagen først var berammet til maj-måned. 

- Den var forhåndsberammet til maj til at komme for retten. Og da jeg overtog sagen, undrede jeg mig også over, at den var berammet til maj, når man kiggede på anklageskriftet, siger Ulrik Sjølin Pedersen til TV ØST. 

Men nu er sagen altså skubbet til oktober for at sikre, at anklageskriftet er, som det skal være. Og så har den tidligere præst siddet varetægtsfængslet i godt 16 måneder. 

- Det er ikke, fordi man kan have meget sympati for min klient, men det er lang tid at sidde varetægtsfængslet, siger Ulrik Sjølin Pedersen, som bekræfter, at han stadig sidder varetægtsfængslet. 

- Men jeg har vurderet, at det ikke er det værd at kæmpe det slag, for at få ham ud af varetægtsfængslingen. 

Nægter sig skyldig i sigtelser om samleje 

Den tidligere præst fra Tømmerup nægter sig skyldig i anklager om samleje med børn, men han erkender blufærdighedskrænkelse af tre drenge.

- Jeg har kort læst politiets pressemeddelelse med de nye sigtelser. Og det jeg kan sige, er, at min klient erkender blufærdighedskrænkelse af tre drenge. Men han nægter de sigtelser, som går på samleje, sagde Thomas Philip, der tidligere var præstens forsvarsadvokat, til DR.

Derudover mener den tidligere præst ikke, at der er tale om overgreb, når en dreng er over 15 år, og at han derfor ikke har brudt loven.

- Hvis der ikke var noget, som vi var uenige i, så var det jo bare en tilståelsessag. Men der er nogle ting, som vi ikke er enige i, siger Ulrik Sjølin Pedersen. 

Har erkendt flere forhold

Den tidligere præst har allerede erkendt at have haft samleje og anden kønslig omgang med en 13-årig pige.

Derudover er præsten også blevet sigtet for at have haft analt samleje og anden kønslig omgang med en 12-årig dreng, men det nægter han sig skyldig i.

Manden er blandt andet anklaget for at have onaneret på den 12-årige dreng og for at have leget forskellige seksuelle lege med ham. Ifølge sigtelsen skulle manden også have tilbudt at betale for seksuelle ydelser og opfordret den 12-årige dreng til at tage nøgenbilleder af sig selv for at sende dem til ham.

Hvilken straf og nærmere oplysninger om, hvad Ulrik Sjølin Pedersen vil argumentere for, vil han endnu ikke ud med. 

- Der må I vente til oktober. 

Læs også
Tømmerup-sagen: Præst sigtet for flere sexovergreb på børn
Læs også
Tømmerup-sagen: Præst sigtet for flere sexovergreb på børn

Nyhedsoverblik