Toårig død efter drukneulykke i Mørkøv

En toårig dreng har mistet livet efter en drukneulykke torsdag morgen i Mørkøv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En toårig dreng har mistet livet, efter han torsdag morgen faldt i et vandhul i Mørkøv.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Drengen blev erklæret død på Rigshospitalet klokken 16.42. Politiet efterforsker sagen som en arbejdsulykke.

- Vores fokus ligger på, at det er en tragisk ulykke. Vi efterforsker sagen som en arbejdsulykke, da ulykken er sket med en daginstitution, siger vagtchef Mads Haugaard.  

På tur med vuggestue

Tidligere på dagen, fredag, fortalte Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi, at den lille dreng i går blev fundet livløs i et vandhul ved det grønne område Rævebjerg i Mørkøv.

- Drengen kommer væk fra gruppen af børn og bliver fundet i vandhullet. Da politiet kommer frem, er han revet op, og der er påbegyndt livreddende førstehjælp. Men han er livløs, og vi får tilkaldt redningshelikopteren, der flyver ham til Rigshospitalet i kritisk tilstand, sagde hun fredag morgen.

quote Når politiets undersøgelser er færdige, vil Arbejdstilsynet afklare, om der strafferetsligt skulle være yderligere i denne sag

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har orienteret Arbejdstilsynet, og det gør vi i forhold til, om der skulle være sket overtrædelser af lovgivningen. Når politiets undersøgelser er færdige, vil Arbejdstilsynet afklare, om der strafferetsligt skulle være yderligere i denne sag. Umiddelbart er det en tragisk ulykke, men det er vores forpligtigelse som myndighed at gøre det.

Den toårige dreng var ifølge TV2 ØST's oplysninger på tur med sin vuggestue, Børnehuset Krummeluren. TV2 ØST var torsdag i kontakt med lederen af Krummeluren, som ikke ønskede at udtale sig.

Arbejdstilsynet bekræftede torsdag, at de var orienteret om ulykken, og at de ansatte på institutionen havde modtaget psykisk førstehjælp.

Holbæk Kommune har tilsynsforpligtigelse 

Det er Holbæk Kommune, der har tilsynsforpligtigelse med alle daginstitutioner, uanset om de er private eller kommunale - og Krummeluren er en privat institution.

Det vil sige, at Holbæk Kommune jævnfør Dagtilbudsloven er forpligtet til at føre tilsyn med alle dagtilbud i kommunen.

- På nuværende tidspunkt afventer vi politiets efterforskning i sagen. Det gør vi, når der sker sådan nogle tragiske uheld. Det gør vi uanset, om det er en kommunal eller en privat institution. Når det er en privat institution, vil vi derefter bede om at få en redegørelse fra institutionen, sagde Christian Simonsen, fagchef i Læring og Trivsel, til TV2 ØST fredag middag.


Nyhedsoverblik