Tirsdagen bliver brandvarm – og varmen holder natten over

Der er lagt op til en brandvarm tirsdag. Heldigvis findes der måder, man kan køle sig ned på. Foto: Mathias Svane Kraft

Der er lagt op til en vaskeægte sommerdag - og efter alt at dømme vil dele af regionen i nat opleve en tropenat.

Husk solcremen, sørg for at få nok at drikke - og måske er tiden inde til at spise en is i løbet af dagen.

Tirsdagen bliver nemlig særdeles varm over store dele af vores region – temperaturen vil flere steder nå over 30 grader.

Sådan lyder meldingen fra TV 2/Vejret tirsdag morgen.

- Jeg sidder her med vejrkortene foran mig, og der er en reel mulighed for at temperaturen flere steder vil nå over 30 grader. Luften er varm nok til det – så det er kun mængden af solskin, der afgør om man kommer over eller vil være lige under 30 grader i luften, siger meteorolog Thomas Mørk til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under kortet.

Så varmt bliver det i vores region tirsdag. Foto: TV 2/Vejret

Måske 31 grader

Thomas Mørk fortæller, at temperaturen de fleste steder kommer til at ligge på mellem 25 og 28 grader – varmest i den vestlige del af vores region. Der ligger et tyndt lag af slørskyer hen over Danmark og skygger en smule for solen. Det er dem, der afgør, om temperaturen kan passere 30 grader.

- Hvis skyerne et sted er en smule tyndere, så kan det være, at der bliver 31 grader de varmeste steder. Er de lidt tykkere, så kan det være, at der kun bliver 29, siger han.

Han peger på, at det bliver varmest på Lolland og på Vestsjælland.

- Der bliver store forskelle i temperaturen. På Stevns og på Falster er der pålandsvind, så der bliver det kun lidt mere end 20 grader, altså havets temperatur. Langs Storebælt og på Lolland bliver det til gengæld de varme grader. Maribo og Kalundborg er to bud på, hvor det bliver varmest i dag, siger Thomas Mørk.

Han peger samtidig på, at varmen bliver liggende over vores landsdel indtil sent i aften.

- De fleste steder vil der være 25-28 grader klokken 20 i aften – og på Lolland og måske på Falster er der en reel chance for, at temperaturen ikke når under 20 grader på noget tidspunkt i løbet af natten. Så er der tale om det, vi kalder en tropenat, siger Thomas Mørk.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App