Tip til weekenden: Tag på tur ud i foråret

Vejrudsigten lover sol og forårsvarme. Guiden viser her vej til fem arrangementer under åben himmel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

 

 

Vandretur ved Højby Sjælland

Vandretur til "Sølandet"
Vandretur til "Sølandet" Foto: Højby Lokalråd

På lørdag kan du komme med Højby Lokalråd på vandretur til ”Sølandet”. Undervejs fortælles historien om Højby Sø, middelalder-borgruinerne Borren og Næsholm, og de øvrige steder, der passeres. Tidligere museumsinspektør Jan Jacobsen og gårdejer Rasmus Wester er guider. Der er start ved Pumpehuset på Borrevangsvej klokken 10. Vandreturen er på 10 kilometer, og det koster 50 kroner at deltage. Husk madpakke og drikkevarer.

Læs mere her

 

Søndag afholdes det 10. TV ØST Løbet 

TV Øst Løbet har 10 års jubilæum
TV Øst Løbet har 10 års jubilæum Foto: DGI Midt- og Vestsjælland

På søndag er det igen blevet tid til det årlige TV ØST Løbet. Løbet fejrer i år 10 års jubilæum med deltagerrekord. Ruterne er planlagt, så der er plads til både erfarne og nye løbere. Distancerne lyder på 2 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton. Som noget nyt er der også walk-along ruter på 2 kilometer, 5 kilometer og 10 kilometer. Slagelse er værtsby og der er start på Nytorv fra klokken 10.

Læs mere her

 

Forårstur i Gjorslev Skov ved Store Heddinge

Oplev bøgeskoven på Stevns
Oplev bøgeskoven på Stevns Foto: Nicolai Porslund

Er du ikke til løb, er der mulighed for en skovtur under bøgen i Gjorslev Skov. Motionsklub Stevns inviterer på søndag til motionsbingo. Turen går ad ”Hjertestien” og er 4-5 kilometer. Undervejs er der ophængt Hjertetavler. Lykkes det at finde alle motiver og få fuld bingoplade, venter der en præmie. Turen begynder på parkeringspladsen ved Gjorslev Havn mellem klokken 10 og 11.

Læs mere her

 

Skovens dag ved Frederiksdal på Vestlolland

Skovens Dag med Skovbørnehaven Eventyrskoven
Skovens Dag med Skovbørnehaven Eventyrskoven Foto: Pernille Bærendtsen

Skovbørnehaven Eventyrskoven inviterer til åbent hus og Skovens Dag. Skovturene begynder i børnehaven og går til skoven omkring Frederiksdal Gods. Emnerne undervejs er vandhuller, insekter og planter. I børnehaven bliver der lavet mad over bålet, og der kan købes kaffe og kage. Fortsæt eventuelt udflugten til naturcentret eller gårdbutikken på Frederiksdal Gods. Det er på søndag klokken 10-13.

Læs mere her

 

Skovens Dag – oplev skovens energier i Faksinge Skov

Skovens Dag i Faksinge Skov
Skovens Dag i Faksinge Skov Foto: Else Lützhøft

I Faksinge Skov afholdes der også Skovens Dag på søndag. Dagens tema er ”skovens energier”. Turen begynder ved shelterpladsen klokken 12. Udover gåturen i skoven, er der bål og snobrød, snitning, bueskydning og andre aktiviteter. Der er parkering ved Bosei Idrætsefterskole på Evensølundvej ved Præstø.

Læs mere her
 

Find flere arrangementer i nærheden af dig på Guiden
 


Nyhedsoverblik