Tip fra borgere hjalp politiet: Fem anholdt efter skudveksling

Fem personer er tirsdag eftermiddag blevet anholdt efter en skudepisode i Gammel Kalvehave, hvor en person blev ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fem personer er anholdt, en række køretøjer beslaglagt og en række adresser på især Sydsjælland ransaget.

Sådan er status på politiets arbejde, efter en skudepisode i Gammel Kalvehave tirsdag eftermiddag, hvor der foregik en skudveksling ved Bygaden i den lille landsby.

- Vi har anholdt fem personer i forbindelse med sagen, og vi er i gang med en række tekniske undersøgelser, oplyser linjechef Kim Kliver fra Sydsjællands og LollandFalsters Politi klokken 19.30 tirsdag aften.

Læs også
Politi: En person ramt af skud i landsby
Læs også
Politi: En person ramt af skud i landsby

Tip fra offentligheden bag anholdelser

Skuddene i Gammel Kalvehave faldt klokken 13.07, hvor politiet fik melding om skudvekslingen. Siden har politiet været massivt tilstede på Sydsjælland, hvor sagen er blevet efterforsket intensivt.

En person meldes ramt perifert ved skudepisoden, men ellers er der ikke melding om tilskadekomne.

- Vi har bedt offentligheden om at hjælpe os med oplysninger – og det har de gjort. Vi har været begunstiget af, at flere har rettet henvendelse til os, og det, sammen med en række afhøringer, som vi har foretaget, har ledt til anholdelsen af de fem personer, siger Kim Kliver.

Oven i de fem anholdelser, så er en række køretøjer blevet beslaglagt, og en række adresser er blevet ransaget.

- Dette arbejde vil fortsætte resten af aftenen – og undersøgelserne skal sammen med afhøringerne afgøre, om vi vil forsøge at få de anholdte varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør, siger Kim Kliver.

Læs også
Stor politiaktion på Sydsjælland: Skud affyret midt i landsby
Læs også
Stor politiaktion på Sydsjælland: Skud affyret midt i landsby

Naboer frygter bordel på vej

Interessen om skudepisoden samler sig især om et hus på Byvejen. Politiet har således gennemført en rekonstruktion af skudepisoden, hvor de undersøgte, om en mand til fods kunne skyde mod huset.

Haven til det samme hus er samtidig blevet undersøgt af en hundepatrulje, hvor betjenten var iført ansigtsværn for at undgå forurening med eventuelle DNA-spor.

Ifølge naboerne til huset har der muligvis været drevet bordel på adressen, og de er meget utrygge efter skudepisoden. Om der kan ligge et opgør i bordelverdenen bag skudepisoden ønsker politiet dog ikke at sige noget om på nuværende tidspunkt.

- Af efterforskningsmæssige årsager kan de ikke gå nærmere diskussioner om det, der er på stedet, siger Kim Kliver.

Det er dette område i Gammel Kalvehave, der undersøges af politiet. Den stiplede blå linje viser politiets afspærring, mens den røde oval viser et område, hvor politiet bruger ekstra mange kræfter på at efterforske.
Det er dette område i Gammel Kalvehave, der undersøges af politiet. Den stiplede blå linje viser politiets afspærring, mens den røde oval viser et område, hvor politiet bruger ekstra mange kræfter på at efterforske. Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Montage: TV2 ØST.

Politiet tydeligt tilstede

Siden alarmen har politiet været massivt tilstede i hele området omkring Kalvehave – og blandt andet i Stensved har der også været større politiindsatser. Og det er ifølge Kim Kliver helt bevidst, at politiet har været så tydeligt tilstede.

- Når vi har en skudepisode i det offentlige rum, så skaber det utryghed. Og i særdeles, når det sker i så lille en by. Derfor har vi sat så massivt ind, som vi har, siger han.


Nyhedsoverblik