Tina pendler knap 400 km: Bonus ville ikke få mig til at flytte

Hver tiende af de medarbejdere, der har beholdt deres udflyttede jobs, er blevet boende, hvor de gjorde inden udflytningen. Landdistrikternes Fællesråd har foreslået at give bonus til dem, der flytter med jobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landdistrikternes Fællesråd har foreslået, at de statslige ansatte, der flytter sig selv og familien med, når arbejdspladserne rykker til provinsen, skal have en kontant bonus.

Forslaget skyldes, at hver tiende, der har beholdt sit udflyttede job, har valgt at pendle i stedet for at flytte med.

Steffen Damsgaard
Læs også
Landdistrikter foreslår bonus for at flytte med statslige job
Steffen Damsgaard
Læs også
Landdistrikter foreslår bonus for at flytte med statslige job

- En bonus kan i hvert fald påvirke nogle til at tænke ekstra meget over det og også påvirke nogle til at flytte, sagde Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, i går.

Pendler 400 km

Den udlægning er Tina Lindsel fra Vordingborg dog ikke enig i.

Hendes arbejdsplads hos Ankestyrelsen flyttede sidste år fra København til Aalborg, hvilket har resulteret i, at hun nu har knap 400 km til og fra arbejde.

090514_guldborgsund_kommune.jpg
Læs også
Udflytning af statsjob: Ansatte vil ikke med til Falster
090514_guldborgsund_kommune.jpg
Læs også
Udflytning af statsjob: Ansatte vil ikke med til Falster

Alligevel har hun ikke overvejet at flytte.

- Hvis vi flyttede, ville min mand jo blive arbejdsløs. Han arbejder i Nykøbing Falster, så enten skulle jeg være arbejdsløs, han være arbejdsløs, eller også skulle jeg pendle, fortæller Tina Lindsel, der arbejder og sover i Aalborg tre dage om ugen og kan arbejde hjemmefra de resterende dage. 

Hellere nyt job end flytning

Selv om det er hårdt at være så meget væk hjemmefra, vil en kontant bonus ikke kunne lokke Tina Lindsel og familien til Nordjylland. I stedet forsøger hun at finde et nyt job tættere på hjemmet i Vordingborg.

- Altså, det bedste for mig ville være et job på Sjælland eller Fyn. Det er halvanden time hver vej, det kan jeg leve med. 


Nyhedsoverblik