Medie: Tillidsmand mistænkt for at skjule oplysninger efter togulykke på Storebælt

Berlingske skriver, at det var en tillidsmand hos CB Cargo, som forsøgte at skjule navnet på vedkommende, som sikkerhedstjekkede godsvognen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En tillidsmand i godsselskabet DB Cargo er suspenderet, fordi han ifølge selskabet skulle have forsøgt at slette oplysninger om en kollega, som var involveret i togulykken på Storebæltsbroen den 2. januar. Ulykken, hvor otte personer mistede livet og 16 blev kvæstet.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen skulle tillidsmanden have skaffet sig adgang til en såkaldt vognliste den dag, ulykken skete, hvor der står, hvem der havde udført sikkerhedstjekket på det godstog, som ramte lyntoget. Her skulle han have overstreget og dermed skjult navnet på kollegaen, som havde udført sikkerhedstjekket.

- Tillidsmanden er selvfølgelig meget, meget påvirket af sagen, og jeg kan ikke sige meet andet, end at vi også forsøger at finde ud af, hvad der er sket, udtaler Preben Pedersen, der er næstformand i Dansk Jernbaneforbund, til Berlingske.

Togulykke Storebælt
Læs også
Medie:
DB Cargo suspenderer ansat efter togulykke
Togulykke Storebælt
Læs også
Medie:
DB Cargo suspenderer ansat efter togulykke

Kommunikationsdirektøren hos CB Cargo bekræfter tillidsmandens forseelse. Han understreger samtidig, at tillidsmanden stregede navnet over efter ulykken skete, derfor har det ikke haft indflydelse på, at ulykken kunne ske.

Forbud mod sættevogne

DB Cargo er det selskab, som stod for lastningen af det godstog, hvorfra en lasttrailer 2. januar rev sig løs og ramte et DSB-tog på Storebæltsbroen.

Siden viste en test foretaget af Havarikommissionen, at der kan være risiko for, at sættevognene ikke låses forsvarligt fast til lommevognen, altså godstogsvognen.

Godstog togulykke
Læs også
Efter togulykke på Storebælt: Nu bliver sættevogne på godstog forbudt
Godstog togulykke
Læs også
Efter togulykke på Storebælt: Nu bliver sættevogne på godstog forbudt

Transportmyndighederne har efterfølgende med øjeblikkelig virkning forbudt brugen af sættevogne.

Sidenhen har flere godsselskaber dog fået tilladelse til at køre med sættevogne.


Nyhedsoverblik