Til VM i issvømning: - De fleste synes nok, vi er lidt skøre

To kvinder fra vores region skal repræsentere Danmark til VM i issvømning i Talin i næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke alle, der er skræmt over den sibiriske kulde, der i øjeblikket hærger hele landet.

- Økserne har vi med, så vi kan slå hul på isen. Så nu håber vi, at den ikke er for tyk, så vi kan komme igennem, siger Lotte Forsingdal, fra Lundby nær Vordingborg.

Men det er altså ikke VM i ishugning, de to veninder skal træne til her på den koldeste vinterdag i 31 år.

- Vi træner til VM i isvømning, og det er jo i Talin. I Talin er vandet koldere, end vi har det herhjemme. Så vi jagter lidt det koldeste vand, vi kan finde herhjemme til vores træning. Vi troede faktisk, at vi var nødt til at tage til Norge eller Sverige. Men nu blev det heldigvis rigtig vinter i Danmark, siger Lotte Forsingdal.

 
  Foto: Line Strand - TV ØST
Isen i Maglesø måtte hugges i stykker for at gøre plads til VM-deltagerne
Isen i Maglesø måtte hugges i stykker for at gøre plads til VM-deltagerne Foto: Line Strand - TV ØST

90 danskere dyster

Sammen med 88 andre danskere drager veninderne til Talin på mandag for at repræsentere Danmark ved VM i issvømning.

- Vi glæder os simpelthen så meget. Det bliver en kæmpe stor oplevelse, som vi har trænet op til både udenfor og i svømmehallen, siger Trine Møller Hansen, fra Ruds Vedby. 

Trine Møller Hansen fra Ruds Vedby og Lotte Forsingdal fra Lundby, repræsenterer Danmark ved VM i issvømning i Talin
Trine Møller Hansen fra Ruds Vedby og Lotte Forsingdal fra Lundby, repræsenterer Danmark ved VM i issvømning i Talin Foto: Line Strand - TV ØST

Distancerne til VM i issvømning spænder fra 25 til 450 meter. Svømningen foregår i vand, der er koldere, end det man finder i træningssøn, Maglesø, i Holbæk.

- De fleste synes nok, vi er lidt skøre. Det synes vi måske også selv i starten. Men nu har vi vinterbadet i tre år, og så vil man bare have mere og mere, siger Lotte Forsingdal.

Alle kan være med

I realiteten er der ingen adgangskrav for at deltage ved VM i issvømning. Alle kan tilmelde sig konkurrencen. Og hvis man som veninderne deltager uden tidstagning på 25 eller 50 meter, så kan man faktisk stadig nå at få en plads til stævnet.

- Målsætningen var omkring 100 danske deltagere og vi tager 90 af sted. Så vi er jo ret godt repræsenteret. Det bliver så fedt, siger Lotte Forsingdal.

 
  Foto: TV ØST gopro - Lotte Forsingdal

For at blive klar er det vigtigt med træning under de rette vejrforhold, som dem vi har nu. Men for at vinde VM skal man også være hurtigst på distancerne.

- Vi er ikke elitesvømmere, desværre. Så vi ved, at vi ikke får guld med hjem. Men vi tager det for oplevelsens skyld, siger Trine Møller Hansen.

VM-konkurrencen bliver afholdt i perioden fra den 6.-10. marts. 

Hvis du vil bakke veninderne og resten af landsholdet op i Talin, eller du har fået mod på selv at deltage, så kan du læse meget mere om VM i issvømning her: http://iceswimmer.com/konkurrencer/vm-i-estland-2018/


Nyhedsoverblik