Til kamp mod sukkersyge: Regionen tættere på stort diabetescenter

Steno Diabetes Center i Region Sjælland skal udvikle nye metoder og forebygge sygdommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

45.000 mennesker med diabetes i Region Sjælland kan snart få forlænget deres levetid og løftet deres livskvalitet.

Novo Nordisk Fonden støtter nemlig oprettelsen af et Steno Diabetes Center i Region Sjælland med henblik på at løfte behandlingen af sukkersyge og forebygge sygdommen.

Diabetesindsatsen skal koordineres af Holbæk Sygehus og skal foregå i Holbæk, på Sjællands Universitetshospital Køge, Slagelse Sygehus og Nykøbing F. Sygehus.

Det skriver Sjællandske.

Fokus på forebyggelse og udvikling af nye metoder

- Når Novo Nordisk Fonden rækker hånden ud og gerne vil støtte vores arbejde, er vi selvfølgelig hurtige til at gribe den, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til avisen og fortsætter:

- Målsætningen med et Steno Diabetes Center Sjælland er at få en diabetesindsats på allerhøjeste internationale niveau. Det skal gavne alle mennesker med diabetes i Region Sjælland, og perspektivet er at udvikle nye metoder og forebygge flere tilfælde af diabetes. Det kan på lang sigt reducere udgifterne. Vi skal tænke på tværs og fortsætte vores indsats omkring multisyge patienter, der fejler mere end en ting.

Landets øvrige regioner har allerede fået støtte eller tilsagn om støtte til Steno Diabetes Centre af Novo Nordisk Fonden. Der er tale om en støtte på mellem 700 millioner kroner og 2.9 milliarder kroner.

Centeret kan først få penge, når de har sendt et oplægspapir af sted til Region Sjælland og Novo Nordisk. Først når de har godkendt oplægget, vil der blive frigivet penge til projektet.


Nyhedsoverblik