Tidslinje over Kundbysagen

Følg forløbet, der startede med anholdelsen af den dengang 15-årige pige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

13. januar

Den såkaldte Kundby-sag bryder ud, da Midt- og Vestsjællands Politi under en større politiaktion finder sprængstoffer på en adresse på Trønninge Vej ved Kundby tæt ved Holbæk. Bomberyddere arbejdede det meste af dagen på adressen.

Politiet afviser at kommentere sagen, men det viser sig senere, at en 15-årig pige, der er konverteret til islam, bliver anholdt klokken 12.22 13. januar.

14. januar

Dagen efter bliver pigen fremstillet i et grundlovsforhør. Det sker for dobbeltlukkede døre, så offentligheden får ikke at vide, hvad pigen er sigtet for.

Ifølge Ritzaus oplysninger er pigen sigtet for besiddelse af sprængstoffer. TV2 erfarer, at hun også er sigtet for billigelse af terror.

Pigen bliver varetægtsfængslet til 9. februar og ryger i isolationsfængsel til 26. januar.

Samme dag anholdes en 24-årig mand i Østjylland, da han melder sig selv til politiet, og ifølge DR's oplysninger er der tale om en dansk mand, der har været i Syrien for at lære at håndtere våben.

På de sociale medier har den 15-årige pige tidligere kaldt manden "sin bedste ven".

15. januar

Den 24-årige mand fremstilles i grundlovshør, der, ligesom pigens, foregår for dobbeltlukkede døre. Han varetægtsfængsles til 9. februar og ryger i isolationsfængsel til 26. januar.

16. januar

Den 24-åriges forsvarer, Michael Alstrup Kristensen, oplyser til Ritzau, at man kærer kendelserne om varetægtsfængsling og isolation til Østre Landsret.

18. januar

Manden får ikke held med at kære kendelserne til landsretten. Østre Landsret stadfæster kendelserne fra grundlovsforhøret.

19. januar

Pigens nye forsvarer, advokat Nima Nabipour, kærer isolationskendelsen til landsretten. Han mener, at det er uhensigtsmæssigt, at hans unge klient sidder isolationsfængslet.

21. januar

Heller ikke pigen får noget ud af at kære til landsretten, der vælger at stadfæste kendelsen fra grundlovsforhøret om, at pigen skal sidde i isolation.

26. januar

Ved et retsmøde i Retten i Holbæk forlænges isolationsfængslingen for begge parter frem til 9. februar. Det er samme dato, hvor deres varetægtsfængsling udløber.

4. februar

Anklagemyndigheden ophæver isolationsfængslingen af den 15-årige pige. Baggrunden er blandt andet hensynet til pigens unge alder. Hun sidder fortsat fængslet i arresthus.

9. februar

Den 15-årige pige og hendes forsvarsadvokat går frivilligt med til en fristforlængelse. Hun sidder varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Hverken pigen eller forsvareren var til stede i retten, da beslutningen blev truffet.

Varetægtsfængslingen af den 24-årige mand bliver også forlænget i yderligere fire uger. Som udgangspunkt kun yderligere to af dem i isolation.

23. februar

Retten beslutter, at den 24-årige alligevel skal forblive fængslet i isolation frem til den 8. marts.

7. marts

Dagen før retsmøde beslutter anklagemyndigheden, at der ikke længere er behov for at holde den 24-årige mand i isolationsfængsling.


Nyhedsoverblik