Tidligere sygeplejerske på akutafdeling står frem: - Der er fare for patientsikkerheden

Vivi Jørgensen advarer mod de vilkår, som både patienter og ansatte lider under på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er fare for patientsikkerheden, der er stressrelaterede symptomer hos personalet, og der er en ondt-i-maven-følelse, når man er på job.

Så massiv lyder kritikken om forholdene på Slagelse Sygehus’ akutafdeling.

For lidt over en uge siden kom det frem, at 21 sygeplejersker har sagt op på afdelingen over de seneste fire måneder. TV2 ØST har været i kontakt med syv af de sygeplejersker, som alle siger, at de har sagt op på grund af dårligt arbejdsmiljø, og fordi de er nervøse for patienternes sikkerhed.

Indtil nu har kritikken været anonym, men nu står endnu en sygeplejerske, der har været vikar på akutafdelingen frem for at fortælle, hvordan hun har oplevet forholdene på akutafdelingen.

quote Det allerværste, der kan ske, er simpelthen, at patienten dør, og man mister sin autorisation.

Vivi Jørgensen, Tidligere vikar på akutafdelingen, Slagelse Sygehus

- Det allerværste, der kan ske, er simpelthen, at patienten dør, og man mister sin autorisation, siger Vivi Jørgensen.

Blokeret fra afdelingen efter kritik

Vivi Jørgensen har 31 års erfaring som sygeplejerske og advarer mod de vilkår, som både patienter og ansatte lider under.

Læs også
21 sygeplejersker har forladt akutafdeling:
Flere fortæller om dårligt arbejdsmiljø og fare for patienter
Læs også
21 sygeplejersker har forladt akutafdeling:
Flere fortæller om dårligt arbejdsmiljø og fare for patienter

Da hun kritiserede arbejdsforholdene på akutafdelingen, kostede det hende tilkaldevagter som vikar på afdelingen uden varsel.

- Da bookeren skal booke mig til en vagt, siger hun, at hun ikke kan gøre det, fordi jeg er blokeret fra afdelingen, siger Vivi Jørgensen.

Ifølge ledelsen på sygehuset er det et fåtal, der er utilfredse og som tegner et forkert billede af en akutafdeling, hvor der er fare for patientsikkerheden.

De tidligere ansatte siger, at der er patienter, der ikke er nogle, der tager sig af i et døgn, og som ikke bliver ordentligt tilset. Hvad siger du til det?

- Det er jeg helt uenig i, lyder det fra Hanne Schjønning, der er ledende oversygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Der er også sygeplejersker, der er glade for at arbejde på akutafdelingen, og som ikke kan genkende kritikken. De er tidligere stået frem i Sjællandske. TV2 ØST har været i kontakt med to af dem, men de har ikke ønsket at medvirke i et interview.

quote Patienterne lyver jo ikke, om de ting der sker, og vi ser det jo som sygeplejersker.

Vivi Jørgensen, Tidligere vikar på akutafdelingen, Slagelse Sygehus

- Patienterne lyver jo ikke

Vivi Jørgensen er uenig med ledelsen og har gentagende gange forsøgt at råbe sygehusledelsen og politikerne op. Hun mener nemlig, at der er fare for patientsikkerheden, idet patienter med alvorlige sygdomme som meningitis, blindtarmsbetændelse og blødende mavesår ligger for længe, før de bliver tilset af en læge.

- Patienterne lyver jo ikke, om de ting der sker, og vi ser det jo som sygeplejersker. Vi ser jo, hvor pressede lægerne er, og vi ser det, når der kommer mange patienter på samme tid. Man må hele tiden prioritere, at dem der trænger mest, kommer først, lyder kritikken fra Vivi Jørgensen.

Læs også
21 opsigelser på fire måneder:
Vicedirektør afviser problemer på akutafdeling
Læs også
21 opsigelser på fire måneder:
Vicedirektør afviser problemer på akutafdeling

TV2 ØST har forsøgt at få et interview med regionsrådsformand Heino Knudsen (S) om sagen, men Region Sjælland sender i stedet et skriftligt svar på vegne af Slagelse Sygehus: 

Vi er altid kede af, når vores patienter ikke føler, de har haft et godt forløb hos os. Generelt opfordrer vi til at kontakte afdelingen, hvis man som patient har brug for at vende et forløb eller en oplevelse.  

Den udtalte kritik fra en vikar, som et privat eksternt vikarbureau tidligere har sendt til at dække vagter på Akutafdelingen, er allerede vendt med blandt andet afdelingsledelsen.

Derudover har Slagelse Sygehus allerede udtalt sig om kritikken af Akutafdelingen på Slagelse Sygehus og har ikke yderligere kommentarer.


Nyhedsoverblik