Tidligere minister kalder Heunicke i samråd efter brystkræft-skandalen

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST - Arkivfoto

Det er den tidligere sundhedsminister og Venstres sundhedsordfører, der vil have svar på, hvad Magnus Heunicke (S) har tænkt sig at gøre.

Sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på blandt andet Ringsted Sygehus skal undersøges nærmere.

Derfor er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) nu kaldt i samråd af den tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

Det skriver Sjællandske.

Vi mangler at blive opdateret og få en redegørelse for, hvad der er sket i den her meget alvorlige og bekymrende sag

Ellen Trane Nørby (V), Tidligere sundhedsminister

- Der har været sigtelser, ransagninger og en masse andet i gang de seneste måneder. Men vi mangler at blive opdateret og få en redegørelse for, hvad der er sket i den her meget alvorlige og bekymrende sag på det seneste. Hele embedssystemet på Christiansborg blev lukket ned, da der blev udskrevet valg tilbage i maj måned og frem til den nye regering tiltrådte, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby og Sophie Løhde forventer en fuld redegørelse om sagen, men de ønsker også svar på, hvad Magnus Heunicke har foretaget sig i sagen, siden han overtog posten som sundhedsminister i slutningen af juni måned.

Kort om sagen

Brystkræft-skandalen blussede op den 12. december sidste år, efter Region Sjælland meddelte i en pressemeddelelse, at syv kvinder har fået konstateret brystkræft, efter en mangelfuld brystundersøgelse på Radiologisk Afdeling på Ringsted Sygehus.

De mangelfulde brystkræftundersøgelser er gået udover 735 kvinder i perioden fra marts 2013 til maj 2017. Mindst ni kvinder har efterfølgende fået konstateret kræft.

Ifølge Jyllands Posten er brystundersøgelserne mangelfulde, idet kvinderne kun har fået udført en af de tre undersøgelser, som kvinderne har krav på, hvis der er mistanke om brystkræft.

I forsøget på at spare ressourcer fik kvinderne kun foretaget en mammografiundersøgelse, men burde efter de nationale retningslinjer også være blevet undersøgt med ultralyd og via en gennemføling af en læge.

Siden har det vist sig, at også andre grupper af kvinder i Region Syddanmark og Region Midtjylland har været igennem lignende mangelfulde undersøgelser.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App