Tidligere basketball-anfører utilfreds med mindre hjemmebane: - Der er ikke nok plads til tilskuerne

Team FOG Næstveds tidligere anfører er ikke glad for, at holdet ikke længere har hjemmebane i Næstveds nye arena.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Basketballspiller Martin Høirup, der har spillet for Team FOG Næstved i 15. sæsoner, er ikke tilfreds med at holdet nu skal spille hjemmekampe i Hal 1.

Tirsdag blev det meldt ud, at Team FOG Næstved og Arena Næstved har indgået aftale om, at basketball-holdet skal flytte tilbage i Hal 1, hvor de tidligere har haft hjemmebane.

Team fog næstved
Læs også
Efter økonomisk tvist - Team FOG Næstved skal ikke længere spille hjemmekampe i arena
Team fog næstved
Læs også
Efter økonomisk tvist - Team FOG Næstved skal ikke længere spille hjemmekampe i arena

En beslutning, som den tidligere anfører kalder katastrofal, da der ikke er plads til alle de tilskuere, der vil se holdet spille hjemmekampe.

- Man har et højere gennemsnit i dag inde i arenaen, end der er plads til her, så der er nogle, der ikke kan komme til at se basket, og det er da katastrofalt, når vi nu har et hold, der er i den bedste række, og vi har rammerne til det lige inde ved siden af, siger han.

Tidligere anfører: - Det er ærgerligt

Det undrer den tidligere anfører, at man har brugt penge på at bygge en arena i Næstved, som byens bedste basketballhold ikke har mulighed for at spille i.

- Der er jo en årsag til, at der blev bygget en arena her i Næstved. Det var jo, fordi den skulle bruges. Så jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke får de rammer, fordi rammerne er bedre i arenaen, end den er herinde (i Hal 1, red.), siger Martin Høirup.  

Beslutningen om, at Team FOG Næstved ikke skal have hjemmebane i Arena Næstved, blev taget, fordi de to parter ikke kunne finde mødes om prisen for lejen af arenaen.

Læs også
Arena Næstved smækker døren i for lokalt sportshold - de vil ikke betale deres regninger
Læs også
Arena Næstved smækker døren i for lokalt sportshold - de vil ikke betale deres regninger

- Vi har ikke haft noget valg. Vi er blevet mødt af nogle priser, der ligger milevidt fra, hvad andre sportshold betaler i Danmark. Havde vi skrevet under på det bedste tilbud, de havde, var vi gået konkurs, siger Andreas Larsen, der er direktør i Team FOG Næstved.

Arena Næstved forklarer, at det indtil nu har givet underskud at afvikle Team FOG Næstveds kampe i arenaen, og derfor har man sat lejen op.

- Vi laver nu en aftale, som lige hænger sammen for os økonomisk. Før havde vi en aftale, der kostede os penge. Vi er nødt til at gøre os økonomisk bæredygtig, så vi kan ikke betale penge for, at FOG kommer. Der er nødt til at være et lille plus på kontoen, og de seneste år har vi brugt penge af vores økonomi, for at de kunne spille i arenaen, siger Jakob Brixvold, der er direktør i Arena Næstved.

Borgmester: - Store kampe kan spilles i arenaen

Det ærgrer Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S), at Team FOG Næstved ikke skal spille i den nye arena. Men han glæder sig over, at der er fundet en løsning på situationen.

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at Team FOG stadig spiller i Næstved, og så glæder jeg mig over, at de stadigvæk trods alt spiller i det anlæg, som ligger sammen med arenaen, så man kan flytte til arenaen, hvis der kommer store kampe med mange publikummer, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det ærgrer Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S), at Team FOG Næstved ikke skal spille i den nye arena.
Det ærgrer Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S), at Team FOG Næstved ikke skal spille i den nye arena. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Han fortæller, at der lige nu ikke er penge i budgettet i Næstved Kommune til at give holdet yderligere kommunal støtte.

- Vi giver dem en kvart million om året i rent sponsorat, siger Carsten Rasmussen.

- Og det er nok, hvad vi kan strække os til, for der er rigtig meget elitesport, der gerne vil have de her kommunale skattekroner til sponsorater, men lige pt tror jeg ikke, at vi kan finde flere penge på budgettet til at bruge til at sponsorere elitesport i Næstved.


Nyhedsoverblik