Tidlig sommertørke skader landmændenes høst

Tørt vejr tidligt på sommeren har givet skader på landmændenes afgrøder på både Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et godt sommervejr tidligere på sæsonen har sat sine spor på afgrøderne på Lolland-Falster, hvor landmændene nu må nøjes med en høst, som bliver knapt så stor, som den kunne have været.

Det fortæller Folketidende.

Den varme og tørre juni, vi havde frem til Sankt Hans har givet tørkeskader især på afgrøder i områderne omkring Nakskov og Stokkemarked, som også blev ramt af forrige weekends voldsomme hagl, der gik ud over høsten.

- Det har haft en negativ effekt på udbyttet. Man kan samtidig også sige, at de er blevet lidt dobbeltramt. Foruden at de har haft tørkeskader på afgrøderne, så er de her ret voldsomme hagl faldet når afgrøderne næsten er modne. De har knækket stråene, ødelagt kernerne, og spredt dem på jorden. For eksempel så kan vinterrapsen ikke tåle de slag, og frøene falder til jorden og bliver umulige at høste, forklarer Henrik Christensen, underdirektør i DLG Øst i Maribo til avisen.

I øjeblikket er høsten af vinterbyg i gang og den høst ser fornuftig ud. Til gengæld er det især høsten af vinterraps og vågbyg, som landmændene er bekymrede for i år.

 - Det har været en tør sommer indtil sankt hans, og der er ingen tvivl om, at det har givet tørkeskader og taget toppen af udbyttet af alle afgrøder på Lolland og Falster, fortæller Henrik Christensen til Sjællandske.

En afgrøde, der til gengæld har klaret sommerens udfordringer med bravour, ser ud til at være sukkeroen, lyder det. 


Nyhedsoverblik