Teltlejren i Næstved lukker

De omstridte teltlejre i Danmark - heriblandt i Næstved - lukker. Lukningen sker fordi, der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Teltlejren i Næstved lukker.

Det oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er plads til omkring 400 asylansøgere i teltlejren, og ifølge Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) bor der lige nu omkring 300 asylansøgere i lejren.

Lukningen af teltlejren sker som et resultat af, at der er kommet langt færre asylansøgere til Danmark end ventet i år. I 2015 søgte omkring 21.000 asyl i Danmark, mens tallet indtil videre i år kun ligger på 4.700 ansøgere.

Efter planen skal den sidste asylansøger være flyttet fra teltlejren i Næstved inden 1. oktober.

Opretholder beredskabspladser

Foruden teltlejren i Næstved lukker teltlejrene i Thisted og Herning også. I alt lukker 2.800 asylpladser helt på landets asylcentre, mens 2.000 pladser opretholdes som såkaldte 'beredskabspladser', som hurtigt kan tages i brug igen.

- Erfaringerne viser, at udviklingen hurtigt kan ændre sig på asylområdet, og derfor holder vi et antal pladser klar i beredskab, som hurtigt kan tages i brug, hvis udviklingen skulle vende. Dermed står vi bedre rustet til eventuelle stigninger i indkvarteringsniveauet end i de foregående to år, siger direktør i Udlændingestyrelsen, Tanja Franck, i en pressemeddelelse.

Teltlejren i Næstved har flere gange været i modvind. Blandt andet efter en medarbejder lagde en beboer i benlås og i starten af juli blev fire asylansøgere anholdt efter et masseslagsmål.


Nyhedsoverblik