Teleindustrien: Ingen har lovet 100 procent dækning

Hvis man befinder sig i Bøgeskoven ved Store Heddinge, så står der intet signal på mobilen. Men hos hvem ligger ansvaret for, at der er dækning?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En motionsløber faldt om med hjertestop i Bøgeskoven i Store Heddinge tilbage i april. Han overlevede ikke.

Nu viser en aktindsigt, som TV ØST har fået, at paramedicinerne brugte seks minutter på at finde frem til løberen. Da de nærmede sig skoven, var der nemlig intet signal på både mobil og GPS.

Men hos hvem ligger ansvaret, når der er sorte huller i mobildækningen? Dette spørgsmål stiller telebranchen selv, da TV ØST talte med Jacob Willer fra Teleindustrien, teleselskabernes branchesamarbejde.

- Der er jo ingen, der har lovet 100 procents dækning, siger Jacob Willer og fortsætter:

- Vi har i årevis prøvet at få forbedret vores vilkår. Region Sjælland har indgået en aftale om, at der i fællesskab arbejdes på at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i regionen, men det er ikke alle kommuner, der aktivt arbejder på det. Vi har tit problemer med fredninger, strandbeskyttelser og så videre, når vi prøver at opsætte master i områder, hvor der er dårlig dækning. Det er ikke bare lige til.

Aftalen med de 17 kommuner i Region Sjælland blev indgået tilbage i 2015, fordi markedsreguleringen af området ikke var tilstrækkelig til at sikre fuld dækning i alle dele af regionen.   

Jacob Willer understeger, at han selvfølgelig finder episoden dybt beklagelig, men han forklarer, at skylden altså ikke ligger hos dem alene.  

Ville tage kontakt til Stevns Kommune

Da TV ØST talte med Jacob Willer den 15. april sagde han, at de ville tage kontakt til Stevns Kommune for drøfte sagen. Men der har endnu ikke været dialog mellem kommunen og teleindustrien i forbindelse med den konkrete sag.

Du sagde sidst, at I gerne ville mødes med kommunen. Har I talt med dem?

- Nej, det har vi ikke.

Hvorfor?

- Jeg kan faktisk ikke sige, hvorfor vi ikke har det. Mere kan jeg ikke sige til det, siger Jakob Willer.

Han fortæller, at de stadig gerne vil i dialog med kommunen, og at kommunen er velkommen til at tage konkakt til dem.

- Hvis vi skal nå længere ud, så skal kommunen give os bedre vilkår, så vi kan sætte en mast op. 

PRÆCISERING. Efter interviewet blev foretaget har direktør Jakob Willer fra Teleindustrien oplyst, at Stevns Kommune blev kontaktet af Teleindustrien tilbage i maj 2016 med opfordring til at indlede en dialog om, hvordan man sikrer borgerne i kommunen en bedre mobildækning.


Nyhedsoverblik