Telefonbedrager franarrede kvinde - hævede over 50.000 kroner

Ifølge Sjællandske er der tale om et beløb på den høje side af 50.000 kroner. Foto: TV2 ØST

Kvinden videregav oplysninger fra sit NemID-nøglekort til manden og fik hævet et femcifret beløb.

Det blev et dyrt opkald, en 61-årig kvinde fra Kalundborg modtog torsdag eftermiddag.

Omkring klokken 15.00 blev hun kontaktet af en fremmed mand fra et ukendt telefonnummer, som oplyste, at nogen uberettiget havde forsøgt at hæve 6.000 kroner fra den 61-åriges konto, hvilket han ville undersøge nærmere.

Han havde derfor brug for anmelderens oplysninger fra NemID-nøglekortet, så han kunne undersøge sagen bag om systemet. Anmelderen videregav oplysningerne til den ukendte mand, og det kom til at koste kvinden langt mere end de 6.000 kroner.

Manden bag opkaldet mistænkes for at have foretaget flere uberettigede hævninger fra anmelderens konto for et femcifret beløb. Ifølge Sjællandske er der tale om et beløb på den høje side af 50.000 kroner.

Politiet advarer borgerne

Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret manden og de bankkonti, som pengene er overført til.

Politiet advarer desuden mod at give personlige oplysninger, koder fra NemID-nøglekort, oplysninger til betalings-/kreditkort og andre fortrolige oplysninger til fremmede personer, der ringer og udgiver sig for at være bemyndiget til at få disse oplysninger.

Politiet anbefaler, at man afbryder samtalen og foretager en kontrolopringning til det firma, bank eller myndighed, som ukendte oplyser at repræsentere.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App