Team Rynkeby rammes af klimaprotest mod ballonopsendelse

Markeringen af cykelturen mod Paris med opsendelse af 500 heliumballoner mødes nu af voldsom kritik fra borgere, der mener, at ballonerne skader dyrelivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dyr risikerer at miste livet, når de forsøger at spise resterne af de 500 balloner, der på fredag opsendes fra Axeltorv i Næstved for at markere Team Rynkebys start på den årlige cykeltur til Paris. Det mener kritikere af opsendelsen af de 500 balloner. Det skriver Sjællandske.

Næstved Kommune har ifølge kritikerne givet tilladelse til opsendelsen af 500 balloner fyldt med helium – men når ballonerne kommer ned igen, vil deres latex udgøre en kvælningsfare for mindre dyr, lyder kritikken.

- Her har kommunen taget en virkelig klimatåbelig beslutning ved at give Team Rynkeby tilladelse til at sende 500 balloner mod himlen. Det er en særdeles uheldig markering af et ellers godt initiativ, siger Rasmus Boström til avisen. Han står bag et initiativ, der vil stoppe opsendelsen af de mange balloner.

Team Rynkebys kaptajn i Næstved, Mikael Kastrup Hansen, afviser dog kritikken. Han siger, at der er tale om særlige økologisk nedbrydelige balloner, der ikke kan skade det lokale dyreliv.


Nyhedsoverblik