Efter økonomisk tvist - Team FOG Næstved skal ikke længere spille hjemmekampe i arena

Team FOG Næstveds hjemmekampe skal fremover ikke længere afvikles i den store arena. I stedet skal de spilles i den gamle Hal 1.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arena Næstved og Team FOG Næstved har længe forhandlet om, hvilken hal der fremover skal danne rammen om kommunens største elitesportsholds hjemmebanekampe.

Allerhelst ser begge parter, at Team FOG Næstveds hjemmekampe spilles i den store arena, men med en prisstigning, der ifølge en orientering på Team FOG Næstveds hjemmeside lyder på 590.000 kroner i forhold til sidste sæson, er Team FOG Næstved nødt til at trække sig fra arenaen.

quote Havde vi skrevet under på det bedste tilbud, de havde, var vi gået konkurs

Andreas Larsen, Direktør, Team FOG Næstved

- Vi har ikke haft noget valg. Vi er blevet mødt af nogle priser, der ligger milevidt fra, hvad andre sportshold betaler i Danmark. Havde vi skrevet under på det bedste tilbud, de havde, var vi gået konkurs, siger Andreas Larsen, der er direktør i Team FOG Næstved, til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Arkivfoto.

Stigning på 180 procent

Ifølge orienteringen fra Team FOG Næstved lyder Arena Næstveds pristilbud på 915.000 kroner for afvikling af 20 hjemmebanekampe. Det er 180 procent mere i forhold til sidste sæson, hvor prisen lød på 325.000 kroner.

Prisudviklingen for kampafvikling i arenaen ifølge Team FOG Næstved:

Pristilbud fremadrettet: 915.000 kroner

Pris for sæson 2018/2019: 325.000 kroner

Første arenaaftale for sæson 2015/2016: 236.000 kroner

Pris i Hal1 inden arenaen: 149.000 kroner

Pris i Hal1 fremadrettet: Beløbet er ikke offentliggjort


 

Kilde: Team FOG Næstved

Prisstigningen betyder, at basketballholdet fremover skal spille deres hjemmekampe i hal 1, som også var den hal, Team FOG Næstved spillede i, inden arenaen blev bygget.

quote Vi er nødt til at gøre os økonomisk bæredygtig, så vi kan ikke betale penge for, at FOG kommer

Jakob Brixvold, Direktør, Arena Næstved

- Vi laver nu en aftale, som lige hænger sammen for os økonomisk. Før havde vi en aftale, der kostede os penge. Vi er nødt til at gøre os økonomisk bæredygtig, så vi kan ikke betale penge for, at FOG kommer. Der er nødt til at være et lille plus på kontoen, og de seneste år har vi brugt penge af vores økonomi, for at de kunne spille i arenaen, siger Jakob Brixvold, der er direktør i Arena Næstved.

Har I virkelig haft så meget underskud, at det skal koste 590.000 kroner mere end sidste år?

- Det kan jeg ikke svare dig på, for jeg kan ikke sammenligne produkterne. Det må skyldes, at de beregner sponsorforplejning ind i den stigning.

Læs også
Arena Næstved smækker døren i for lokalt sportshold - de vil ikke betale deres regninger
Læs også
Arena Næstved smækker døren i for lokalt sportshold - de vil ikke betale deres regninger

Er det ikke bedre, arenaen bliver brugt, og I får en indtjening på salgsindtægter, end den står tom?

- Den står ikke tom.

Så der er andre, der er villige til at betale prisen?

- Der er masser af aktivitet i Arena Næstved, siger Jakob Brixvold.

Kommunen melder pas

Selvom begge parter nu er nået til enighed med en aftale om, at Team FOG Næstved fremover skal spille hjemmekampe i hal 1, undrer det Team FOG Næstveds direktør, at Næstved Kommune ikke går ind i sagen.

quote Det er sædvane, at kommunerne bidrager med gode sportsfaciliteter - også til seniorprofessionelle hold, men Næstved Kommune har meldt pas

Andreas Larsen, Direktør, Team FOG Næstved

- En af de væsentligste årsager til, at arenaen blev bygget i sin tid var, at vi skulle have en ny hjemmebane til Team FOG. Vi har prøvet at henvende os til Næstved Kommune, og de har ikke villet bidrage. Det er sædvane, at kommunerne bidrager med gode sportsfaciliteter - også til seniorprofessionelle hold, men Næstved Kommune har meldt pas, siger Andreas Larsen, der trods omstændighederne ser positivt fremad.

- Alle vil jo hellere have, vi spiller i arenaen, men vi må bare sige, at Hal 1 er fremtiden for os nu, og så må vi kæmpe for at give folk en god oplevelse. Så må byrådet jo tage stilling til, om det her er vejen frem for lokalsporten, lyder det.

Den nye aftale gælder for tre år med en option på yderligere to års forlængelse.

TV2 ØST forsøger at få en kommentar fra Næstved Kommune.

Se videoen: I april blev basketballholdet Team Fog Næstved forment adgang i Arena Næstved forud for bronzekampen i Danmarksmesterskabet mod Randers. Det skyldtes også uenighed om penge.

 

Nyhedsoverblik