Slagelse lokker de unge - Tea flytter gerne efter drømmejobbet

Studerende Tea Johansen og Thomas Rohde besøger Karrieredage 2019

Kampen om de højtuddannede på Danmarks største job- og karrieremesse for studerende er skudt i gang og Slagelse tiltrækker flere unge.

Med et stort smil og håret sat op i en stram hestehale, er Tea Johansen taget afsted på Karrieredage 2019 i Dok 5000 i Odense sammen med sin studiekammerat. Og hun er præcis billedet på en kommende medarbejder, som virksomhederne i Vestsjælland mangler. 

- Jeg leder efter noget at blive inspireret af, lyder det fra Tea Johansen, som er kommende Cand.merc. i Brand Management and Marketing Communication.

Oversat til dansk, så studerer Tea Johansen erhvervsøkonomi suppleret med fag indenfor marketing og brand management på Syddansk Universitet i Odense. Hun er færdig til sommer og på udkig efter jobmuligheder i hele landet.

Jeg leder efter alt indenfor kommunikation og marketing. Jeg eder efter virksomheder, som kan bruge sådan en som mig

Tea Johansen, kommende Cand.merc. i Brand Management and Marketing Communication 

- Jeg leder efter alt indenfor kommunikation og marketing. Jeg leder efter virksomheder, som kan bruge sådan en som mig, siger Tea Johansen.

Virksomheder mangler højtuddannede

Tea Johansen er på alle måder præcis den, som mange virksomheder og kommuner på Vestsjælland er på udkig efter og har brug for i fremtiden.

00:54

Karrieremessen for studerende var velbesøgt. 

Luk video

Region Sjælland har nemlig den laveste andel i befolkningen med en videregående uddannelse på blot 25 procent, og så har 25 procent af virksomhederne ligeledes svært ved at rekruttere højtuddannede indenfor fag som kommunikation, jura, ingeniører og andre højtuddannede. Det viser tal fra Danske Regioner. 

Fakta om manglen på de højtuddannede i kommunerne:

- Region Sjælland har den laveste andel i befolkningen med en videregående uddannelse på 25 procent. 
 

- 25 procent af virksomhederne i Region Sjælland  melder om rekrutteringsproblemer. 

 

- Virksomhederne har især svært ved at rekruttere højtuddannede indenfor fag som kommunikation, jura, ingeniører og andre højtuddannede.

 

Kilde: Danske Regioner
 

Se mere

Og det har fået seks Vestsjællandske kommuner til at tage afsted til Karrieredage 2019 i samlet flok. Kalundborg, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommune er samlet draget afsted på charmeoffensiv for at lokke studerende til deres kommuner. 

Læs mere om de Vestsjællandske kommuner, der er gået sammen, om at få fat i højtuddannede her: Sjællandske Kommuner går sammen om at lokke de studerende

Vi gerne vil sige til de unge studerende, at vi er et rigtig stort arbejdsmarkedet og har rigtig gode muligheder for at bygge sin karriere op ude i vores område

Signe Ethelberg, Udviklingskonsulent, Slagelse Kommune

- Vi er her i dag, fordi vi gerne vil sige til de unge studerende, at vi er et rigtig stort arbejdsmarkedet og har rigtig gode muligheder for at bygge sin karriere op ude i vores område, lyder det fra Signe Ethelberg, Udviklingskonsulent i Slagelse Kommune.

Vestsjællandske kommuner på fælles charmeoffensiv

- Kan jeg hjælpe jer med noget?, lyder det fra Udviklingskonsulent Signe Ethelberg fra Slagelse Kommune, da hun møder Tea Johansen og hendes studiekammerat ved standen med de seks Vestsjællandske kommuner. 

Her i standen, som er fyldt med farverige plancher og brochurer, fortæller kommunerne de to studerende og andre fremmødte unge om jobmuligheder, infrastruktur, boligsituationen og økonomien i at være bosat uden for storbyerne. Kort sagt, Kommunerne brander Vestsjælland sammen.

Slagelse Kommune taler med Tea Johansen og hendes studiekammerat.

- Det er egentlig for at have flere "varer" på hylderne og så kan vi også bare se, at det der med kommunegrænser, det er nok kun os i kommunerne, der går op i. Det gør de studerende ikke så meget. Om de arbejder i Sorø og bor i Slagelse eller omvendt, det er ikke så vigtigt for os, lyder det fra Signe Ethelberg, Udviklingskonsulent i Slagelse Kommune.

Tea Johansen vil flytte for sit kommende job

Tea Johansen vil gøre rigtig meget for at komme i job, når hun til sommer er færdig med sin uddannelse, fordi det er nødvendigt, siger hun.

Jeg er ikke svær at flytte. Hvis det rigtige job er der, så vil jeg da helt sikkert flytte efter det

Tea Johansen, kommende Cand.merc. i Brand Management and Marketing Communication 

- Kunne du lokkes til Slagelse?

Jamen, jeg er ikke svær at flytte. Hvis det rigtige job er der, så vil jeg da helt sikkert flytte efter det, lyder det fra Tea Johansen. 

Og det er ifølge kommunerne den rigtige indstilling, hvis de unge skal have deres drømmejob og hvis virksomhederne skal have endnu flere højtuddannede til deres kommuner.

- Er det den indstilling, man bliver nød til at have i dagens Danmark, at man må flytte sig efter hvor der er jobs?

Ja, det tænker jeg, det er. Og især som nyuddannet, så er det altså svært at finde jobs lige inde midt i Odense eller midt i København. Så er man nød til at gå ud og kigge lidt omkring i landet og så finde ud af, om det måske var et sted, man gerne ville flytte til med tiden, siger Signe Ethelberg, Udviklingskonsulent i Slagelse Kommune.

Tea Johansens jagt efter nye forbindelser og måske et fremtiftigt job fortsætter i Dok 5000.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App