Taxiselskab opgiver at køre i Vordingborg efter et halvt år

Waterfront Taxi har indstillet kørslen i Vordingborg Kommune efter kun lidt over et halvt år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når man fremover skal bruge en taxa i Vordingborg Kommune, kan man ikke længere bestille en hyrevogn fra Waterfront Taxi.

Direktør Jørgen Riis Pedersen oplyser til TV ØST, at selskabet forrige mandag helt indstillede sin kørsel i kommunen.

- Lige nu er der ingen af de vognmænd, der er tilknyttede Waterfront Taxi, der kan få det til at hænge sammen økonomisk. Derfor er der ikke nogen, der kører i kommunen i øjeblikket, udtaler Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

quote Det er skuffende

Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

Lukker ned efter kort tid

Taxiselskabet indtog Vordingborg Kommune i efteråret 2017 og fik ti ud af 47 bevillinger, som kommunen udstedte på hyrevognsområdet. De ville være på forkant med den nye taxalovgivning, der trådte i kraft fra årsskiftet. 

Ved opstarten i efteråret havde selskabet syv til otte aktive biler i området. Men siden april måned har der kun været to biler, og i dag er der slet ingen. 

Taxi_digi.jpg
Læs også
Taxikrig under opsejling: Ny lov kan femdoble antallet af taxier
Taxi_digi.jpg
Læs også
Taxikrig under opsejling: Ny lov kan femdoble antallet af taxier

Selskabet regnede med at få andel i kommunens flextrafik, så vognmændene kunne tjene mere. Men det fik de aldrig, og det skuffer direktøren, som mener, at politikerne lovede for meget under kommunalvalget i efteråret 2017. 

- Det er skuffende. Specielt fordi at det i sidste ende er kunderne, det kommer til at gå ud over, og som bliver ladt i stikken, udtaler Jørgen Riis Pedersen, direktør i Waterfront Taxi.

Afviser bevillinger var springbræt til at køre i København

Waterfront Taxi fortsætter med at køre andre steder på Sjælland og særligt i København, hvor der er flere kunder, fortæller direktør Jørgen Riis Pedersen. 

politi_3.jpg
Læs også
Politi efterlyser vidner: Vanvidsbilister i dramatisk jagt på taxa i nat
politi_3.jpg
Læs også
Politi efterlyser vidner: Vanvidsbilister i dramatisk jagt på taxa i nat

Men han afviser, at de ti bevillinger de fik fra Vordingborg kommune, var et springbræt til at kunne køre i København på sigt. 

- Med den nye taxalov er der nu skabt grundlag for at køre i andre kommuner, end den man oprindeligt var tilknyttet. Og der vælger vognmændene at finde en løsning, der gør, at de kan få deres økonomi til at hænge sammen. 


Nyhedsoverblik