Tatovørs 22-årige søn var få meter fra bandeskyderi

Fredag aften blev en mand med tilknytning til bandemiljøet ramt af skud i Næstved. Tatovør Michael Enagers søn var kun få meter fra skyderiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredag aften rykkede flere betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ud til et skyderi i det centrale Næstved.

Her var en mand med tilknytning til bandemiljøet blevet ramt af skud i låret ude foran tatovøren Dont Fear Ink. Manden meldes lørdag morgen uden for livsfare, oplyser politiet.

- Vi er ikke helt sikre på, hvad der skete i går, andet end at der var et skyderi efter lukketid. Vi ved ikke hvorfor. Jeg kan heller ikke fået noget af vide fra politiet, som havde afspærret hele området. Jeg kunne ikke en gang få lov til at komme ind i min egen butik i går, siger Michael Enager, indehaver af Dont Fear Ink i Næstved, til TV ØST.

quote Jeg tænkte med det samme, om min søn var blevet ramt

Michael Enager, indehaver af Dont Fear Ink i Næstved

Skyderiet skete efter lukketid.

- Jeg var ude at spise, da jeg blev ringet op og fik det af vide, siger han.

Kort forinden skyderiet havde Michael Enager siddet ude foran sin forretning og talt med den mand, der blev ramt af skud i låret.

- Men så kørte jeg, og min søn sad og snakkede videre med ham, og så skete det her cirka 20 minutter efter, at jeg var kørt, siger Michael Enager og fortæller, at sønnen på 22 år efter skudepisoden har været rystet og ked af det:

- Han har været nødt til at holde fri i dag.

Tatovør: Vi har ingen relation til bander

Michael Enager er dagen derpå selv rystet over skudepisoden.

- Det skal stoppes, og vi tager fuldstændig afstand fra det her. Vi håber, at de pågriber de ansvarlige, siger Michael Enager.

quote Det er en verden, som er så fjern for os, så jeg ved ikke, hvordan jeg skal forhold mig til det

Michael Enager, indehaver af Dont Fear Ink i Næstved

- Jeg er rystet, fortsætter han, det er ikke en rar oplevelse og noget, som, man ønsker, skal ske. Det kom bag på mig. Og jeg tænkte med det samme, om min søn var blevet ramt, eller om der var sket noget med ham. Der var mange tanker, som gik gennem hovedet på én. Det er en verden, som er så fjern for os, så jeg ved ikke, hvordan jeg skal forhold mig til det. 

Er I på nogen måde relateret til nogen bander?

- Nej, på ingen måde. Det har vi ikke været på noget tidspunkt. Vi ønsker heller ikke at være det, svarer Michael Enager.

 
  Foto: TV2 ØST

Gør skyderiet dig utryg?

- Utryg og utryg, altså, ja, det er det da. Men jeg hviler også i, at det ikke har noget med os at gøre, og det er en uheldig episode, der er sket ude foran vores butik. Jeg håber ikke, det gentager sig. Men jeg kan heller ikke se, hvorfor det skulle gøre det, svarer Michael Enager.

Frygter for forretningen

Gårsdagen skyderi kan nu få konsekvenserne for forretningen.

Frygter du, at det smitter af på din forretning?

- Ja, det gør jeg. Helt klart. Jeg frygter, at folk tænker, at vi har noget med det at gøre, at det er sådan et sted, hvor der kommer sådan nogle mennesker. Men vi spørger jo ikke til folks baggrund, når de kommer her. Det er en uheldig episode, og det er vi kede af, svarer Michael Enager. 

1_0.jpg
Læs også
Gerningsmand på fri fod efter bandeskyderi i Næstved
1_0.jpg
Læs også
Gerningsmand på fri fod efter bandeskyderi i Næstved

Er du selv tilknyttet nogen bandegruppering?

- Nej, overhovedet ikke. Jeg er pædagog ved siden af. Så nej, og jeg ønsker det heller. Vi kører en lovlig forretning, og jeg er en lovlydig mand, så, nej, vi har ikke tilknytning til nogen overhovedet.

Politiet leder efter to mænd, som ankom til stedet til fods. Hvis man har oplysninger i sagen, kan man henvende sig på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik