Tandlægehjælp får socialt udsatte videre i livet

Et forsøg med gratis tandlægehjælp til socialt udsatte har vist så gode resultater, at tandlægerne vil have ordningen gjort landsdækkende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et forsøg fra blandt andet Vordingborg med at tilbyde gratis tandlægehjælp til socialt udsatte er blevet så stor en succes, at Tandlægeforeningen nu vil udbrede det til hele Danmark.

Det skriver Tandlægebladet.

Ordningen har givet 275 udsatte borgere gratis tandlægehjælp i henholdsvis Vordingborg, Skive og Svendborg.

Og tandlægebehandlingen har spillet en stor rolle ved at lede deltagerne i forsøget tilbage på arbejdsmarkedet.

Bedre livskvalitet

Deltagernes livskvalitet er steget markant, efter de har fået tandbehandling, og i én af kommunerne er over halvdelen kommet i job eller uddannelse, skriver Tandlægebladet. 

aandehullet.jpg
Læs også
Nyt forsøg overrasker: Pæne tænder får misbrugere i job
aandehullet.jpg
Læs også
Nyt forsøg overrasker: Pæne tænder får misbrugere i job

- Erfaringerne fra de tre kommuner viser, at sunde tænder giver en højere livskvalitet, hvilket kan føre til, at man kommer ind på arbejdsmarkedet, får en kæreste og i det hele taget får et bedre liv. Selv som tandlæge kommer det faktisk bag på mig, at tænder kan gøre så stor en forskel, siger Tandlægeforeningens formand, Freddie Sloth-Lisbjerg, til Tandlægebladet.

Vil have landsdækkende ordning

Tandlægeforeningen vil have lavet permanente ordninger i hele landet, der kan hjælpe de socialt udsatte, og den holdning støttes af formanden for Rådet for Sociale Udsatte, Jann Sjursen.

- Flere midlertidige forsøgsordninger vil næppe gøre os klogere – nu handler det om at udbrede successen. Særligt af hensyn til udsatte borgeres livskvalitet, men også af hensyn til kommunernes økonomi. Hvis forbedret tandsundhed kan hjælpe mange ud på arbejdsmarkedet, er tilskuddet til behandlingerne jo hurtigt tjent hjem igen, siger han til bladet. 

2009-10-25_tandlaege.jpg
Læs også
Vi har dårlige tænder
2009-10-25_tandlaege.jpg
Læs også
Vi har dårlige tænder

Nyhedsoverblik