Tak til Danmark: Safi inviterer ældre på restaurant

Der var indisk mad, fadøl og fest, da restaurantejeren Safi inviterede ældre fra Næstved-området på gratis middag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En helt almindelig torsdag blev til noget af en oplevelse for beboerne fra Omsorgsboligerne Nygårdsvej i Næstved og på Ældrecentret Bakkegården i Mogenstrup. 

- Vi startede med at få et kæmpestort glas øl, og det kunne vi slet ikke drikke, siger Else Jensen

- Jo, jeg kunne godt, supplerer Erik Mortensen med et stort smil.

De to plejehjemsbeboere var sammen med 20 andre ældre inviteret til at spise middag på restaurant Dhaba i Næstved. For de fleste var det første gang, de smagte indisk mad.

- Jeg havde troet, at det ville være meget krydret, men det var det faktisk slet ikke. Det smagte rigtig godt, siger Erik Mortensen.

Vil takke Danmark

Ejer af restauranten, Enayatullah Safi, har fire restauranter og er samtidig i gang med at tage en kandidatuddannelse i statskundskab. Han kom til Danmark som flygtning fra Afghanistan i 2002, og han er glad for de muligheder, han har fået her i Danmark.

- Vi har så meget at sige tak for i Danmark, og det her er min måde at sige tak til samfundet på, siger Enaytullah Safi.

De mange gæster var rørt over den flotteste gestus.

- Han fortalte os, at det var fordi, han var blevet taget så godt imod i Danmark, og det synes jeg er flot, siger Else Jensen.

- Det er flot tænkt af ham. Hvem gør sådan noget i dag?, siger Birte Hansen.

Vil gøre det hver måned

Middagen for de ældre var en succes. Derfor har Enayatullah besluttet sig for, at det skal være en tilbagevendende begivenhed hver måned.

- Hvis nu alle tog sig tid til at gøre noget for de ældre, så tror jeg, at vi kunne få et samfund, hvor mange flere ældre var glade og havde flere smil på læben, siger han.


Nyhedsoverblik