Taget to gange for narkokørsel på én dag

Man risikerer både fængselsstraf og store bøder, hvis man kører bil efter indtagelse af cannabis. Arkivfoto. Foto: Pixabay

En ung mand fra Slagelse blev stoppet for narkokørsel både tidligt om morgenen og om aftenen.

Det er ikke nogen specielt klog idé at sætte sig bag rattet i en bil, når man er påvirket af ulovlige stoffer - i hvert fald ikke, hvis man spørger politiet. Det var dog ikke desto mindre, hvad en 23-årig mand fra Slagelse havde sat sig for.

Den unge mand havde tilsyneladende været tidligt oppe - i hvert fald var klokken blot 5.35 mandag morgen, da han blev fanget i en rutinekontrol på Sdr. Stationsvej midt i Slagelse by. En test viste udslag for cannabis, og derfor blev den 23-årige anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand.

Den sigtelse ville nok få det fleste til at holde sig fra rattet. Det var dog ikke tilfældet for den unge mand i Slagelse. Kl. 18:30 senere samme dag blev han nemlig igen anholdt af politiet, som bad ham tage endnu en narkometertest. Denne gav også udslag for cannabis, og derfor blev han igen sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

Sådan straffes det

Straffen for at køre bil efter at have røget eller indtaget cannabis på anden vis afhænger af, hvor meget af det aktive stof THC, føreren har i blodet.

 

Ved 0,001 til 0,003 mg THC pr. kg. blod får man de første tre gange et klip i kørekortet. Derudover får man en bøde, som svarer til en halv måneds nettoløn.

 

Hvis indholdet ligger i niveau mellem 0,003 til 0,009 mg THC vil man første gang få en betinget frakendelse af kørerkortet. Anden gang mister man det helt. Samtidig straffen man med en bøde svarende til en måneds nettoløn første gang og med fængselsstraf efterfølgende gange.

 

Hvis indholdet ligger over 0,009 mister man kørekortet omgående. Derudover får man en bøde første gang og derefter en fængselsstraf.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App