Tabte flere millioner og lukkede to selskaber: Kendt erhvervsmand takker af

En af de helt store erhvervsprofiler i Marielyst nær Nykøbing Falster takker af efter 17 år. Det sker dog med en del ridser i lakken

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et tab på 2,5 mio. kroner og to lukkede driftsselskaber. Sådan ender Ole Becks erhvervseventyr i Marielyst.

- Det er da trist, at det skulle gå sådan her til sidst, for jeg har virkelig knoklet for at redde det hele, men det var desværre ikke nok, siger Ole Beck, restauratør og tidligere ejer af Restaurant Larsens Plads, Amerikaneren, Sømærket og Marielyst Badehotel.

Fra flyttemand til restauratør

Da Ole Beck for 17 år siden sad restaurant Larsens Plads med sin kone, besluttede han sig for, at nu var det på tide at lægge flyttefirmaet på hylden og kaste sig ud i et nyt projekt.

quote Jeg skød selv 1,5 mio. kroner i det, men det var altså ikke nok til at klare os igennem. Så jeg stopper nu, hvor jeg stadig kan se alle mine leverandøre i øjnene

Ole Beck

- Jeg sagde til Sanne, at hvis jeg nogensinde skulle have en restaurant, så skulle det være her, siger Ole Beck.

Som sagt så gjort, og Ole Beck overtog kort tid efter restauranten. Det gik i mange år godt, og derfor opkøbte han for tre år siden både den tidligere bager, som i dag hedder Amerikaneren, Sømærket og senere Marielyst Badehotel.

Men Lige netop Marielyst Badehotel blev for stor en mundfuld for erhvervsmanden.

- Det er svært at drive hotel i dag, og det kostede mange penge at renovere. Jeg er jo heller ikke rigtig hoteldirektør, så jeg lavede nok mange fejl. Det gav i hvert fald et minus i kassen. Et meget stort minus.

Fru Larsen betaler regningen

Ole Becks kone har altid sagt, at han var gift med Fru Larsen, det var hans kones kælenavn for mandens restaurant. ”Fru Larsen” var den af de fire steder, der kørte bedst rundt, og ”hun” måtte derfor altid dække de andre forretningers minus.

- Efter to somre med dårligt vejr, så mistede vi jo halvdelen af vores fortovsomsætning. Så de seneste to år har Larsens Plads også givet underskud, så det kunne simpelthen ikke løbe rundt, siger Ole Beck. 

Liggestole på Larsens Plads.
Liggestole på Larsens Plads.
1474034145_150708_bandholmhotel.jpg
Læs også
Bandholm Hotel blev aldrig sat til salg
1474034145_150708_bandholmhotel.jpg
Læs også
Bandholm Hotel blev aldrig sat til salg

Han valgte derfor at lukke to driftsselskaber og redde stumperne ud inden han gik konkurs.

- Jeg skød selv 1,5 mio. kroner i det, men det var altså ikke nok til at klare os igennem. Så jeg stopper nu, hvor jeg stadig kan se alle mine leverandøre i øjnene, siger Ole Beck.

Larsens Plads bliver i familien

Ole Beck beholder bygningerne, men forpagter dem ud til nye kræfter, og han mener ikke, at han overdrager en underskudsforretning.

- Larsens plads har altid været en god forretning. Den har bare betalt for alle eventyrerne, og det kunne den ikke holde til, siger Ole Beck.

quote Han er et fantastisk menneske og meget hårdtarbejdende. I virkeligheden er han jo mangfoldige Ole, for han står bag så mange ting hernede

Per Sjeltoft, fast feriegæst fra Nordsjælland

Afløseren til hans hjertebarn skulle han imidlertid ikke lede længe efter. Hans datter og svigersøn har nemlig længe haft planer om at træde til, når Ole Beck trådte tilbage.

- Det har fået en lidt ærgerlig afslutning, fordi det simpelthen administrativt var for stor en opgave med fire forretninger. Men vi er ikke bange for at overtage Larsens Plads, for det er en god forretning, som vi kender og har præget de sidste mange år, siger den nye indehaver Amalie Beck.

Amalie Beck er kommet i restauranten siden barnsben, mens Mikkel Funch har arbejdet der i seks år. Så han føler sig tryg ved sin nye direktør stilling. 

marielysttorv1.jpg
Læs også
Marielyst Torv indviet med pomp og pragt
marielysttorv1.jpg
Læs også
Marielyst Torv indviet med pomp og pragt

- Det bliver spændene, men jeg har jo været her i mange år. Ellers har jeg jo både Amalie og Ole, jeg kan spørge om hjælp. Så det skal nok gå alt sammen, siger Direktør, Mikkel Funch.

Ville ikke ændre på noget

Selvom Ole Becks erhvervsliv ender en smule amputeret, så efterlader han sig alligevel et dybt aftryk på Marielyst.

- Han er et fantastisk menneske og meget hårdtarbejdende. I virkeligheden er han jo mangfoldige Ole, for han står bag så mange ting hernede, og der er altid plads til alle slags mennesker – også de skæve, siger Per Sjeltoft, fast feriegæst fra Nordsjælland.

Erhvervsmanden er trist over, at 17 gode år, skal ende på den her måde, men det har alligevel været den bedste tid i hans liv.

- Fruen spurgte mig, hvad jeg ville, hvis jeg fik en chance mere. Mit svar var, at jeg ville lave det samme, siger Ole Beck. 


Nyhedsoverblik