Syv-årige Noah samlede ind til andre børn

00:36

VIDEO: Mød syvårige Noah, som brugte sin søndag på at samle ind til andre børn. Video: Peter Kryger - TV2 ØST

Red Barnet samlede søndag ind til fordel for børn i Danmark og resten af verden. Med på gaden var Noah Sihm Olsen fra Kalundborg.

For mange syvårige handler søndage nok mest om leg, iPad-spil og andre sjove aktiviteter. Men syvårige Noah Sihm Olsen brugte i dag sin søndag på et vigtigere formål.

70 indsamlere - blandt andet 30 fra Idrætsefterskolen Ubby - var nemlig på gaden i dag i Kalundborg for at samle ind til Red Barnets landsindsamling

Noah samlede ind sammen med sin mormor, Anne-Dorthe Sihm Larsen, og det er ved at blive en tradition, at de to samler penge ind til Red Barnet.

- Sidste år var mig og min mormor sammen til at samle ind, og så synes hun, at det kunne være hyggeligt, at jeg måske tog med igen i år, fortæller Noah Sihm Olsen fra Kalundborg.

Han glædede sig til at se, hvor meget han fik i raslebøssen i løbet af dagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Indsamlingen støtter blandt andet rådgivningstjenesten SletDet, der hjælper børn og unge, som har fået delt krænkende materiale på nettet. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Hjælp til børn, der bliver mobbet på nettet

Pengene fra dette års indsamling til Red Barnet går til flere forskellige vigtige formål.

Ude i verdens konfliktområder, som for eksempel Syrien, vil pengene blandt andet være med til at sikre livsvigtig medicin, vand og mad til børn på flugt fra de voksnes krig.

Og her i Danmark vil pengene blandt andet være med til at hjælpe børn og unge, der bliver mobbet eller krænket på nettet.

I alt samlede de 70 indsamlere i Kalundborg 27.386 kroner sammen, 1.336 af dem blev samlet ind af Noah Sihm Olsen og Anne-Dorthe Sihm Larsen. Dertil kommer næsten 10.000 kroner indsamlet via MobilePay.

Noah Sihm Olsen på syv år samlede ind sammen med sin mormor. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App