Syv-årige Noah samlede ind til andre børn

Red Barnet samlede søndag ind til fordel for børn i Danmark og resten af verden. Med på gaden var Noah Sihm Olsen fra Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For mange syvårige handler søndage nok mest om leg, iPad-spil og andre sjove aktiviteter. Men syvårige Noah Sihm Olsen brugte i dag sin søndag på et vigtigere formål.

70 indsamlere - blandt andet 30 fra Idrætsefterskolen Ubby - var nemlig på gaden i dag i Kalundborg for at samle ind til Red Barnets landsindsamling

Læs også
500 børn inviteret på tidsrejse - leger riddere for en dag
Læs også
500 børn inviteret på tidsrejse - leger riddere for en dag

Noah samlede ind sammen med sin mormor, Anne-Dorthe Sihm Larsen, og det er ved at blive en tradition, at de to samler penge ind til Red Barnet.

- Sidste år var mig og min mormor sammen til at samle ind, og så synes hun, at det kunne være hyggeligt, at jeg måske tog med igen i år, fortæller Noah Sihm Olsen fra Kalundborg.

Han glædede sig til at se, hvor meget han fik i raslebøssen i løbet af dagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Indsamlingen støtter blandt andet rådgivningstjenesten SletDet, der hjælper børn og unge, som har fået delt krænkende materiale på nettet.
Indsamlingen støtter blandt andet rådgivningstjenesten SletDet, der hjælper børn og unge, som har fået delt krænkende materiale på nettet. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Hjælp til børn, der bliver mobbet på nettet

Pengene fra dette års indsamling til Red Barnet går til flere forskellige vigtige formål.

Ude i verdens konfliktområder, som for eksempel Syrien, vil pengene blandt andet være med til at sikre livsvigtig medicin, vand og mad til børn på flugt fra de voksnes krig.

Læs også
DGI lokker 10.000 drenge til at dyrke gymnastik
Læs også
DGI lokker 10.000 drenge til at dyrke gymnastik

Og her i Danmark vil pengene blandt andet være med til at hjælpe børn og unge, der bliver mobbet eller krænket på nettet.

I alt samlede de 70 indsamlere i Kalundborg 27.386 kroner sammen, 1.336 af dem blev samlet ind af Noah Sihm Olsen og Anne-Dorthe Sihm Larsen. Dertil kommer næsten 10.000 kroner indsamlet via MobilePay.

Noah Sihm Olsen på syv år samlede ind sammen med sin mormor.
Noah Sihm Olsen på syv år samlede ind sammen med sin mormor. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Nyhedsoverblik