Synligt politi i Haslev: Det har været en rolig weekend

Efter den seneste tids uroligheder i Haslev ønsker politiet at være synlige. De prøver at tage hensyn til borgerne, lyder det efter en stille weekend.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere og erhvervslivet i Haslev har den seneste tid været mærket af utryghed.

Utryghed, som er blevet forårsaget af en gruppe unge mennesker, som har truet og overfaldet folk på byens centrale hovedgade.

Det har affødt et ønske blandt borgere om mere synlighed af politiet i bybilledet, og det forsøger politiet nu at efterleve.

haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev
haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

- Når vi hører, at borgere er bekymrede, prøver vi selvfølgelig at tage hensyn til det. Vi prøver at vise os så meget, som vi kan, siger Jens Frederiksen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Jens Frederiksen understreger dog, at det ikke betyder flere patruljer i Haslev end andre steder i politikredsen. Alligevel har det været en rolig weekend i byen, fortæller han til TV ØST.

Politiet: En stille og rolig weekend

Selv om politiet otte gange har været ude til uroligheder i løbet af weekenden, har det været i småtingsafdelingen, fortæller vagtchefen.

Weekenden bød blandt andet på en sigtelse efter knivloven, fordi en 16-årig dreng havde en ulovlig kniv på sig, et smadret sidespejl på en parkeret bil, et par overtrædelser af ordensbekendtgørelsen og en færdselskontrol, hvor 20 køretøjer blev standset, hvoraf fem af dem blev noteret for overtrædelser.

Læs også
Unge om vold i Haslev: - Det er nogle gode drenge
Læs også
Unge om vold i Haslev: - Det er nogle gode drenge

- Weekenden er gået fint. Der har været ro, og der har kun været småting. Vi har truffet en del personer, men det er via dialog, at vi får mødt en masse mennesker derude, siger Jens Frederiksen.

Om det netop skyldes generel dialog mellem politiet og byens borgere, vil vagtchefen ikke gisne om. At der har været ro denne weekend, når politiet har været på rutinemæssig patrulje, kan skyldes mange ting, fortæller han.

Gense indslaget: Haslevs centrale strøggade er på det seneste blevet ramt af flere episoder, hvor unge har optrådt truende og voldeligt. Det har blandt andet fået byens taxa-chauffører til at nægte at køre igennem gaden om natten. En af dem, der har oplevet volden, er Lars Rasmussen. Han blev slået og sparket ned, da han var på vej på arbejde torsdag morgen.

Nyhedsoverblik